Käpylän Pallo aloittaa pienryhmäharjoitukset maanantaina 11.5.2020

Käpylän Pallo aloittaa pienryhmäharjoitukset maanantaina 11.5.2020

05.05.2020

YLEISTÄ PIENRYHMÄVALMENNUKSESTA

Käpylän Pallo on suunnitellut pienryhmäharjoitusten toteuttamista jo pitkään. Palloliiton tiistaina 5.5. julkaisemien ohjeiden ja Suomen hallituksen maanantaina 4.5. ilmoittamien päätösten mukaisesti joukkueet voivat järjestää pienryhmäharjoituksia Palloliiton ja viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti. 

KäPa tulee organisoimaan pienryhmävalmennuksen kaikkien joukkueiden osalta seurajohtoisesti, vastuullisesti sekä annettuja ohjeita tarkasti noudattaen.

Käpylän Pallon pienryhmäharjoitukset alkavat maanantaina 11.5. 

Harjoituksia pidetään Oulunkylän Pikkupekka Areenalla sekä Kumpulan harjoituskeskuksen kahdella kentällä (vanha ja uusi kenttä) pääsääntöisesti arkisin klo 16-21. Pienryhmävalmennus kestää 31.5. asti, jonka jälkeen on tarkoitus palata joukkueharjoitteluun erikseen annettavien ohjeiden mukaisesti.

Oulunkylässä harjoittelevat seuran B-juniorit sekä 2005-2006-syntyneiden joukkueet. Muut joukkueet harjoittelevat Kumpulan KäPa Campuksella. 

Nappulaliigan pelaajien vanhempiin ollaan erikseen yhteydessä toukokuun aikana. 

 

Pienryhmävalmennuksen koordinoinnista vastaavat Käpylän Pallon seuratyöntekijät. Tämä tarkoittaa sitä, että Kumpulan harjoituskeskuksessa on aina yksi seuran edustaja, joka huolehtii, että harjoittelussa toteutetaan annettuja ohjeita. Myös Oulunkylässä on säännöllinen valvonta. Kaikilla KäPan valmentajilla on oikeus poistaa harjoitusalueilta muut kuin ne pelaajat ja valmentajat, jotka ovat pienryhmävalmennuksessa. Tarkat ohjeet löytyvät tämän viestin kohdasta "OHJEET".

Varsinaisesta pienryhmävalmennuksesta huolehtivat kunkin joukkueen omat valmentajat. Jokaiselle joukkueelle on varattu pääsääntöisesti yhden tai kahden tunnin vuoro, mikä mahdollistaa pienryhmävalmennuksen tarjoamisen kaikille joukkueen pelaajille. Joukkueilla on 1-3 harjoituskertaa viikossa ikäluokasta riippuen. 

KäPan toiminnanjohtaja Ilkka Rantanen on joukkueenjohtajiin yhteydessä tämän ja ensi viikon aikana. Lisäksi KäPan valmennuspäälliköt J-P Savolainen ja Jesse Martin sekä talenttivalmentaja Marko Honkanen ovat yhteydessä valmentajiin ennen pienryhmäharjoittelun alkamista.

 

AIKATAULUT

Harjoittelukalenteri, johon on merkitty jokaiselle joukkueelle varatut harjoitusajat, julkaistaan sähköpostitse ja seuran nettisivuilla mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään torstaina 7.5

Joukkueen valmentajien ja joukkueenjohtajien vastuulla on sopia pelaajien ja vanhempien kanssa tarkat harjoitteluajat. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että jos joukkueella on harjoitusvuoro esimerkiksi tiistaina klo 17-19, joukkue voi sopia, ketkä pelaajat harjoittelevat ensimmäisen tunnin aikana ja ketkä pelaajat jälkimmäisen tunnin aikana. Seura suosittelee, että harjoitusryhmät ovat joka harjoituksissa samat.

Harjoitusvuorot on suunniteltu niin, että ne vastaisivat mahdollisimman pitkälti joukkueen normaalien harjoituskertojen määrää. Vuorot on laadittu niin, että jokaiselle seuran pelaajalle tulee 1-3 harjoitusvuoroa per viikko ikävaiheesta ja joukkueen normaaleista harjoituskerroista riippuen.

 

OHJEET

Jokainen seuran toimija (pelaajat, valmentajat ja muut taustahenkilöt sekä vanhemmat) sitoutuu noudattamaan näitä pienryhmäharjoittelua koskevia ohjeita. Ohjeiden tarkoituksena on mahdollistaa kaikille turvallinen harjoittelu. Jokaisen valmentajan vastuulla on huolehtia siitä, että turvaohjeet toteutuvat harjoittelussa. Seuran valmennuspäälliköt ja toiminnanjohtaja (yhteystiedot lopussa) neuvovat valmentajia mielellään. 

Harjoitteluohjeet ovat seuraavat:

 • Kenttäpuoliskolla saa olla samaan aikaan enintään 10 pelaajaa, joista yhden tulee olla valmentaja. Yhdellä kentällä voi olla samaan aikaan vain kaksi 10 henkilön ryhmää. Ryhmien tulee harjoitella toisistaan erillään. Yhdelle joukkueelle on varattu pääsääntöisesti tunnin vuoro niin, että joukkueen pelaajat voidaan jakaa kahteen ryhmään, yksi ryhmä (ja valmentaja) per puolisko. Tämä järjestely on saanut Palloliiton hyväksynnän.
 • Valmentajien tulee suunnitella harjoitukset niin, että pelaajien väliset etäisyydet ovat vähintään kaksi metriä.
 • Harjoitukset tulee lopettaa viisi minuuttia ennen vuoron päättymistä. Uuden ryhmän harjoitukset alkavat aina viisi minuuttia yli tasan. Eri treeniryhmien pelaajat eivät saa olla samaan aikaan kentällä.
 • Pukukopit ja vessat eivät olet käytössä Oulunkylän eikä Kumpulan kentällä
 • Kenttä-alueet ovat vain valmentajien ja pelaajien käytössä. Jos vanhemmat jäävät katsomaan harjoituksia, he voivat seurata harjoituksia aidan ulkopuolella turvaetäisyyksiä noudattaen.
 • Kumpulan parkkialue on tarkoitettu vain valmentajille. Jos vanhemmat tuovat lapset autolla treeneihin, auto pyydetään jättämään johonkin muualle.
 • Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana mahdollisimman pitkään tapahtumasta toiseen (kunnes kokojoukkueharjoittelu sallitaan).
 • Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta.
 • Harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloin (pääpeliä vältettävä sekä pallon koskettamista paljain käsin).
 • Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain valmentaja.
 • Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.
 • Sylkemistä kentällä tulee välttää.
 • Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.
 • Valmentajan tulee käydä nämä ohjeet omien pelaajiensa kanssa läpi ennen treenejä.

Ohjeet löytyvät myös osoitteesta https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/palloliiton-paivitetyt-ohjeistukset-pienryhmaharjoitteluun.

 

TOIMINTAMAKSUT

Pienryhmäharjoittelun ja säännöllisten harjoituskertojen myötä joukkueiden toimintamaksut palaavat normaaliksi, eivätkä joukkueet enää maksa seuralle toimintamaksua. Normaali toimintamaksu kattaa joukkueen omien valmentajien sekä kenttien kulut, ja se määrittyy joukkueen tekemän budjetin mukaan. Tämä tarkoittaa siis paluuta joukkueen normaaliin toimintaan. KäPan toiminnanjohtaja Ilkka Rantanen on toimintamaksujen osalta vielä yhteydessä joukkueenjohtajiin. Seura haluaa edelleen tarjota joukkueille liveharjoituksia, treeniohjelmia sekä valmentajakoulutuksia. Joukkueiden valmennusmaksut ohjautuvat jatkossa joukkueen omille valmentajille, jotka huolehtivat pienryhmävalmennuksesta. Kenttämaksujen osalta toiminnanjohtaja on yhteydessä jojoihin.

 

MUUTA

KäPa jatkaa kaikille avoimien liveharjoitusten pitämistä normaalisti myös toukokuussa. Lisäksi laadimme pelaajille säännöllisesti myös etäharjoitteluohjeita. Nämä kokonaisuudet tukevat pienryhmäharjoittelua. Lisäksi seurassa järjestetään etäkoulutuksia valmentajille.

Seuraamme jatkuvasti tilanteen kehittymistä. Hallitus on tiedottanut maanantaina 4.5., että 1.6. alkaen kokoontumiset ovat mahdollisia enintään 50 henkilön ryhmissä. Tämä tarkoittaa sitä, että kesäkuussa voimme palata joukkueharjoitteluun. Joukkueharjoittelun osalta tullaan antamaan vielä tarkempaa infoa toukokuun aikana.

Kuten kaikki tietävät, elämme poikkeuksellisessa tilanteessa. Toivomme kaikilta seuran ihmisiltä sitoutumista yhteisiin toimintatapoihin. Näytetään yhdessä, että KäPa-väki noudattaa tarkasti annettuja ohjeita ja toteuttaa pienryhmävalmennusta vastuullisesti. Kiitos tuestanne ja ymmärryksestänne.

 

YHTEYSHENKILÖT

Nappulaliiga sekä 20102011-syntyneet: Valmennuspäällikkö Jesse Martin, jesse.martin@kapylanpallo.fi

20092006-syntyneet: Valmennuspäällikkö J-P Savolainen, jp.savolainen@kapylanpallo.fi

2005-syntyneet ja vanhemmat: Talenttivalmentaja Marko Honkanen, marko.honkanen@kapylanpallo.fi

Yleiset asiat: Toiminnanjohtaja Ilkka Rantanen, ile@kapylanpallo.fi

 

***

 

Ystävällisin terveisin

Käpylän Pallon johtokunta

Dataline Sport | Molentum Oy