Käpylän pallo

Peräti seitsemän edustusjoukkueen pelaajaa valittu U18-maaotteluihin

Peräti seitsemän edustusjoukkueen pelaajaa valittu U18-maaotteluihinPeräti seitsemän edustusjoukkueen pelaajaa valittu U18-maaotteluihinPeräti seitsemän edustusjoukkueen pelaajaa valittu U18-maaotteluihin
01.06.2022
Käpa

Tällä ja ensi viikolla peräti seitsemän Käpylän Pallon edustusjoukkueen pelaajaa vetää päälleen Huuhkajat-paidan U18-maaotteluiden (2004-ikäluokka) merkeissä.

Ruotsin turnauksessa jo tällä viikolla on mukana maalivahti Luka Nokelainen. Ensi viikolla Baltic Cupiin puolestaan matkaa yhteensä kuusi KäPa-peluria, kun mukana on Samir Kantelinen, Marius Söderbäck, Iiro Kärsämä, Onni Viljamaa, Mikael Pulkkinen ja Joonas Kekarainen. Pulkkiselle maaottelut ovat uran ensimmäiset. Kekarainen on puolestaan 2005-syntyneiden maajoukkueen vakiokalustoa ja nousee nyt ensimmäistä kertaa mukaan vuotta vanhempien maajoukkueeseen.

KäPa taustaisista pelaajista mukana on lisäksi Altti Hellemaa, Oscar Häggström ja Urho Huhtamäki, jotka kaikki edustivat vielä viime kaudella KäPaa. 2004-ikäluokan vakiopelaajiin kuuluva KäPa kasvatti Jesse Kilo (HSV) ei pysty näihin maaotteluihin osallistumaan loukkaantumisen takia. Täten U18-maajoukkueen mukana on tällä erää peräti kymmenen pelaajaa, jotka ovat viettäneet viimeiset kaksi vuotta KäPan B-junioreiden Uefa Youth Academy -joukkueen riveissä. Tämä on yhteensä noin 25 % valituista pelaajista.

UEYA-joukkue toimii UEFA:n, Palloliiton, Käpylän Pallon ja Mäkelänrinteen urheilulukion yhteistyössä. Toiminnan tavoitteena on taata pelaajille ammattimainen valmennus ja joukkuetoiminta akatemia ympäristössä tukipalveluineen, johon koulunkäynti yhdistyy saumattomasti. Toiminta alkoi vuonna 2020, jolloin joukkue voitti SM-hopeaa, ja viime kaudella, vuonna 2021, joukkue voitti SM-kultaa. Lue lisää toiminnasta täältä.

Katso kaikki valitut ja lisätietoja Palloliiton uutisesta.

U18-maajoukkueeseen kutsutut pelaajat ennen KäPan edustusjoukkueen ottelua 30.5.22. Kuvassa vasemmalta Samir Kantelinen, Onni Viljamaa, Marius Söderbäck, Iiro Kärsämä, Luka Nokelainen ja Joonas Kekarainen. Kuvasta puuttuu Mikael Pulkkinen.

KäPan pelaajat 2004-ikäluokan aluelopputurnauksessa joulukuussa 2019. Kuvassa vasemmalta Samir Kantelinen, Jesse Kilo, Iiro Kärsämä, Ture Moliis, Altti Hellemaa, Luka Nokelainen, Oscar Häggström ja Marius Söderbäck.

Mikael Pulkkinen (Kuva: Mikko Piispa)