Käpylän pallo

Käpylän Pallon valmistautuminen Ykkösen kauteen hyvässä vauhdissa – kotiottelut Brahen kentällä

02.12.2022
Käpa

Käpylän Pallon valmistautuminen Ykkösen kauteen hyvässä vauhdissa – kotiottelut Brahen kentällä

Käpylän Pallo nousi Miesten Ykköseen kaudeksi 2023 voittamalla Kakkosen A-lohkon. Edellisen ja ainoan kerran historiansa aikana KäPa on ollut toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kaudella 2008. Valmistautuminen kauteen 2023 Miesten Ykkösessä on jo hyvässä vauhdissa, ja joukkue on harjoitellut nyt kahden viikon ajan päävalmentaja Jordi Alujan johdolla.

Ykkösen ja Suomen Cupin kotiottelunsa KäPa tulee pelaamaan Kalliossa Brahen kentällä, eli Bragulla.

Seuran toiminnanjohtaja Ilkka Rantanen avaa päätöksen taustoja.

”Selvitimme nousun varmistuttua ensisijaisesti mahdollisuutta pelata Ykkösen ottelut omalla Vallilanlaakson Campuksella, mutta päädyimme lopulta valinnassa Brahen kenttään. KäPa Campuksen kehittäminen Ykkösen lisenssivaatimusten mukaisesti olisi tässä vaiheessa vaatinut seuralta lyhyessä ajassa suuria taloudellisia investointeja, niin kentän, katsomoiden kuin sosiaalitilojenkin osalta. Bragulla pääsemme pelaamaan kotiottelumme hyvissä olosuhteissa juuri uusitulla tekonurmialustalla katetun katsomon edessä. Toivottavasti yleisö löytää tiensä sankoin joukoin Bragulle kannustamaan joukkuetta.”

Kausikortti myynti tullaan aloittamaan joulukuun aikana, kun kaikki yksityiskohdat uuden lippuyhteistyökumppanin kanssa on sovittu.

Joukkueen rakennus hyvällä mallilla

KäPalla on tällä hetkellä valmiina 16 allekirjoitettua pelaajasopimusta, ja lisää sopimuksia valmistuu kovaa tahtia. Sopimuksista kymmenen on viime kauden pelaajien jatkosopimuksia tai jatkuvia useampi vuotisia sopimuksia ja kuusi on seuran B-junioreista edustukseen nousevien pelaajien sopimuksia.

KäPan urheilutoimenjohtaja Marko Honkanen on todella tyytyväinen sopimusneuvotteluiden etenemiseen.

”Harjoitukset ovat pyörineet nyt muutaman viikon ajan, ja treenikentällä on ollut todella hyvä meininki. Seuran ulkopuolisia pelaajia on mukana ollut mukana kymmenkunta, ja lisää uusia testipelaajia tulee mukaan joulukuun aikana. Seuran omista junioreista edustusjoukkueeseen mukaan nousee vähintään kuusi pelaajaa. Nousimme Ykköseen nuorella joukkueella, ja luotamme jatkossakin todella voimakkaasti seuran omiin kasvatteihin. On kuitenkin selvä asia, että Ykkönen on tasollisesti täysin erilainen haaste kuin Kakkonen, joten tulemme tarvitsemaan joukkueeseen myös uusia pelaajia seuran ulkopuolelta. Pääkaupunkiseudulla on paljon potentiaalisia Ykkösen pelaajia, joista tulemme kilpailemaan alueen muiden seurojen kanssa. Pystymme varmasti tarjoamaan motivoituneille pelaajille todella laadukkaan ympäristön ja päivittäisen viikkoharjoitteluarjen kehittyä urallaan eteenpäin. Selkeä tavoitteemme tulee olemaan vähintään sarjapaikan säilyttäminen, ja tarkemmat tavoitteet asetamme yhdessä joukkueen kanssa myöhemmin talven edetessä.”

Marius Söderbäck jatkaa kaudella 2023 KäPassa

Ensimmäisenä jatkosopimuksena julkaistaan Marius ”Marre” Söderbäckin jatkosopimus. 2004-ikäluokan maajoukkuerinkiin kuuluva Marre aloittaa jo kahdeksannen kautensa seurassa. Kausi 2022 oli hänen ensimmäinen täysi kausi edustusjoukkueessa. Kakkosen debyytin hän teki jo kaudella 2021. Viime kaudella hän oli mukana joukkueen kapteenistossa ja oli aloituskokoonpanossa 20 ottelussa, pelaten 1771 minuuttia ja tehden kahdeksan maalia, sekä antaen 7 maalisyöttöä.

Marius jatkaa hyvillä mielin kasvattajaseurassaan ja on valmis ottamaan urallaan seuraavan askeleen korkeammalle sarjatasolle.

”Todella hyvä fiilis jäi viime kaudesta. Henkilökohtaisesti sain vastuuta ja sitä kautta onnistumisia ja rehellisesti tuskin kukaan uskalsi edes kuvitella, että näin nuorella joukkueella noustaisiin Ykköseen. Totta kai joukkueen nousu Ykköseen vaikutti myös omiin tulevaisuuden suunnitelmiin pelaajana kehittymisen kannalta. Odotan innolla uutta kautta ja uusia haasteita. Haluan tulevalla kaudella kehittyä pelaajana ja yltää hyviin suorituksiin, niin joukkueena kuin henkilökohtaisella tasollakin.”

Urheilutoimenjohtaja Marko Honkanen on todella tyytyväinen Söderbäckin jatkosopimuksesta.

”Olen todella iloinen, että pääsimme Marren kanssa yhteisymmärrykseen jatkon suhteen heti edellisen kauden päätyttyä. Hän oli joukkueen kantavia voimia, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin, jo heti ensimmäiselle Kakkosen kaudellaan. Marrella riitti kysyntää myös muista seuroista ja korkeammalta sarjatasoltakin, joten olen todella tyytyväinen, että hän päätti siitä huolimatta jatkaa KäPassa ja ottaa seuraavan askeleen pelaajana eteenpäin yhdessä joukkueen kanssa. Olen aivan varma, että hän pystyy kuulumaan myös ensimmäiselle Ykkösen kaudellaan sarjan parhaimmiston joukkoon.”

Andréas ”Atte” Wahlstedt liittyy mukaan valmennustiimiin

Tammisaaresta kotoisin oleva 23-vuotias Atte Wahlstedt on valittu joukkueen toiseksi valmentajaksi. Atte on omalla urallaan pelannut ja valmentanut EIF:ssä. Viime kaudella hän toimi KäPan kanssa samassa lohkossa pelanneen Kiffenin toisena valmentajana. Helsingissä hän on asunut viimeiset 3-vuotta ja suorittaa tällä hetkellä kasvatustieteiden maisterin opintoja.

Atte liittyy mukaan joukkueeseen hyvillä mielin.

”Tämä on iso steppi urallani eteenpäin ja tulen seuraan erittäin motivoituneena. Uskon viime kauden perusteella, että meillä on tänä vuonna kaikki mahdollisuudet hyvään kauteen. Olen aina tiennyt, että seurassa on laadukas junioritoiminta. Sen huomasin jälleen tänä vuonna Kakkosen peleissä, kun joukkue oli täynnä nuoria omia kasvatteja, jotka pelasivat sarjan parasta fudista. Odotan innolla, että pääsen mukaan toimintaan!”

Fyysisenä valmentajana joukkueessa jatkaa Alejandro del Peso Delgado, joka on aloittanut marraskuun alusta alkaen myös päätoimisena valmentajan seuran junioreissa.

Joukkueen fysioterapeuttina pitkään toiminut ja todella pidetty, sekä arvostettu Mikko-Ville Hyyhönen jäi toiminnasta pois viime kauden päätteeksi muun elämän kiireiden vuoksi.Uutena fysioterapeuttina aloittaa Eetu Nummelin, joka on aiemmin toiminut samassa roolissa Gnistanissa ja Hongan naisissa, sekä viimeisimpänä kaudella 2022 HIFK:n Veikkausliigajoukkueen vastaavana fysioterapeuttina.

Huollossa jatkaa viime kaudella mukaan tullut Aleksi Söderberg. Uutena kasvona joukkueen huoltoon liittyy mukaan Tom Forsman, joka on aiemmin toiminut useissa rooleissa HIFK:ssa, niin huoltajana kuin valmentajana. Syksyn 2022 ajan hän toimi toisena valmentajana KäPan B2-joukkueessa.

Maalivahtivalmentaja Oliver Pannell siirtyy FC Lahden Veikkausliiga joukkueeseen ja hänen tilalleen seura hakee korvaajaa.

Suuret kiitokset Mikkis ja Oliver ajastanne seurassa ja suuresta panoksesta viime kauden menestykseen!

Tervetuloa mukaan joukkueeseen Eetu ja Tom!

 

Joukkueen taustat kaudella 2023

Päävalmentaja Jordi Aluja

Valmentaja Andréas ”Atte” Wahlstedt

Fyysinen valmentaja Alejandro ”Alex” del Peso Delgado

Maalivahtivalmentaja (julkaistaan myöhemmin)

Fysioterapeutti Eetu Nummelin

Huoltaja Tom Forsman

Huoltaja Aleksi Söderberg

Joukkueenjohtaja Nina Nokelainen

Urheilutoimenjohtaja Marko Honkanen

 

Sovitut harjoitusottelut 2023

Lauantai 10.12. klo. 15.00 Talin halli              KäPa - HJS

Lauantai 17.12. klo. 13.00 Talin halli              KäPa - PPJ

Lauantai 14.1. klo. 17.00 Talin halli                Klubi 04 - KäPa                         

Sunnuntai 15.1. klo. 14.00 Talin halli             Atlantis vs. KäPa

Lauantai 21.1. klo. 18.30 Talin halli                KäPa vs. KTP

Lauantai 28.1. klo. 19.00 Talin halli                KäPa vs. PK-35

Lauantai 19.2. klo. 14.30 Talin halli                KäPa vs. SalPa

Lauantai 11.3. klo. 19.00 Pallomylly               KäPa vs. Honka Akatemia

Lauantai 25.3. klo. 19.00 Talin halli                KäPa vs. JäPS

 

Edustusjoukkueelle on avattu uudet kotisivut osoitteessa www.kapylanpalloedustus.fi

Twitter: kapaedustus

Instagram: kapaedustus