Käpylän pallo

Kolmen pelaajan edustus U16-maajoukkueleirille

Kolmen pelaajan edustus U16-maajoukkueleirilleKolmen pelaajan edustus U16-maajoukkueleirilleKolmen pelaajan edustus U16-maajoukkueleirille
24.06.2021
Käpa

U16-pojat (2005 ja myöhemmin syntyneet) leireilee Eerikkilässä 28.6.–1.7. Kyseessä on ikäluokan vuoden ensimmäinen varsinainen maajoukkueleiri. KäPasta mukaan on valittu Aleksi "AP" Piispa, Aaro "Api" Soiniemi ja Joonas "Jopo Kekarainen. AP pelaa maalivahtina, Api on vasen laitapuolustaja ja Jopo keskikenttäpelaaja. Paljon onnea valinnasta pojille!

Jututimme KäPassa päätoimisena maalivahtivalmentajana työskentelevää Oliver Pannellia hänen työstään AP:n ja muiden seuran maalivahtien kanssa. Oliver on ollut seurassa nyt 1,5 vuoden ajan ja tehnyt todella loistavaa työtä seuran maalivahtien kehittämisen suhteen. AP:n lisäksi seuran maalivahdeista Luka Nokelainen on ollut vakiokasvo vuotta vanhempien U17-maajoukkueen tapahtumissa. Oliverista voit lukea tarkemman esittelyn täältä.


Mitä asioita olet painottanut APn kanssa työskennellessä ja millaiset ovat hänen ominaisuutensa maalivahtina?

AP:n kanssa työskentely viimeisen 18 kuukauden aikana on ollut todella hieno matka, joka on sisältänyt paljon kovaa työtä, mutta ennen kaikkea mahdollisuuksia hänelle olla poissa mukavuusalueeltaan, joka on auttanut häntä oppimaan ja kehittymään joka päivä.

Hänen parhaat ominaisuudet maalivahtina ovat maalin puolustaminen ja urheilullisuus. Hänellä on osaamisessa hyvä perusrunko puolustaa maalia eri etäisyyksiltä tulevista laukauksista, ja tämän kehittämiseksi olemme käyttäneet paljon aikaa.


Minkälaista kehitystyötä teet seuran maalivahtien kanssa muutoin?

Olen pyrkinyt lähestymään seuran maalivahtien valmennusta kokonaisvaltaisesta näkökulmasta. Meillä on useita erityyppisiä maalivahteja niin taidoiltaan, kuin luonteeltaankin. Heidän tukemisensa ja yhdessä työskentely on auttanut meitä luomaan positiivista kulttuuria maalivahtien keskuuteen seurassa.

Harjoituksissa pyrin tarjoamaan heille erilaisia konsepteja, niin hyökkäämisestä kuin puolustamisestakin, jotka linkittyvät tilanteisiin, joita heillä tulee vastaan otteluissa. Nämä näyttävät toki erilaisilta, jos kyseessä on 9-vuotias tai 16-vuotias, mutta periaatteet ovat samat.


Linkki Palloliiton uutiseen


Kuvat Mikko Piispa (c)