Käpylän pallo

Edustusjoukkueen kausi pakettiin – tuloksena 7. sija

25.10.2021
Käpa

KäPan edustusjoukkue nousi täksi kaudeksi takaisin Kakkoseen yhden Kolmosessa vietetyn kauden jälkeen. Kauteen lähdettiin nuorella ryhmällä, ja joukkueessa pelasi paljon seuran omia kasvatteja. Joukkueen pelaaminen kehittyi kauden aikana ottelu ottelulta ja moni pelaajista kehittyi kauden aikana huomattavin harppauksin.

Kauden aikana kentällä kävi peräti 30 eri pelaajaa. Eniten otteluita pelasivat Patrik Ahonen ja Matias Ambasciano (21), sekä Besart Mustafa ja Elias Collin (20). Kakkosen debyytin tekivät Brian Mansaray (-02) Olli Kaijasilta (-02), Heikki Huhtamäki (-02), Aarre Pillai (-03), Aaro Nyholm (-03), Elias Collin (-03), Altti Hellemaa (-04), Urho Huhtamäki (-04), Oscar Häggström (-04) ja Marius Söderbacka (-04).

Eniten maaleja teki Brian Mansaray (9), Matias Ambasciano (6) ja Karim Jmaali (5).

Kauden tilastot pelaaja pelaajalta löydät täältä.


Kauden päättäjäisissä palkitut

Kauden kehittynein: Elias Collin

Paras maalintekijä: Brian Mansaray (9. maalia)

Kauden joukkuepelaaja: Tuukka Alavaikko

Kauden paras: Jani Kaukomaa



Jututimme päävalmentaja Ossi Virtaa kauden päättymisen jälkeen ja kyselimme hänen mietteitään.
 

Mitkä ovat yleiset mietteesi kaudesta kokonaisuutena?
Sarjaan lähdettiin nousijajoukkueena, erittäin nuorella ja kokemattomalla ryhmällä, mutta päätavoite, eli sarjapaikan säilyttäminen toteutui kirkkaasti, todella moni nuori debytoi tänä vuonna Kakkosessa ja usea oma kasvatti löi myös itsensä läpi tällä kaudella, ja kun siihen lisätään se, että millaista jalkapalloa pelasimme jäi itselle todella hyvät fiilikset kaudesta!

Täytyy muistaa, että urheilullisesti sijoitus oli tänä vuonna 5. sija ja kabinettipäätöksellä (edustuskelvoton pelaaja NJS pelissä, jonka seurauksena menetettiin pisteitä ja maalieroja) jäimme siitä sijoituksesta pisteen päähän, joka on erinomainen saavutus nousijajengiltä. Tästä kaikesta huolimatta niin valmennustiimillä kuin pelaajistolla jäi vielä reilusti nälkää ensi kaudelle, sillä meillä oli kauden aikana useampi peli, joka olisi pelitapahtumiin nähden kääntyä meille ja pisteitä voisi olla huomattavasti enemmän.

Joukkue on pysynyt talvea lukuunottamatta hyvin terveenä ja ollaan vältytty suhteellisen hyvin ns ”estettävissä” olevilta lihas ja rasitusvammoilta, mutta pari vakavampaa vammaa on tullut mm. avainpelaajiemme Brian Mansarayn ja Jani Kaukomaan loukkaantumiset ovat olleet meille suuri menetys. Uskon, että jos he olisivat olleet kaikki, tai lähes kaikki pelit mukana, olisi meidän sijoitus ollut muutama sija korkeampi.

Isossa kuvassa olen ollut todella iloinen pelaajiston sitoutumiseen ja työmoraaliin läpi vuoden. Vaikka olemme talvella harjoitelleet jäisellä kentällä ja hikoilleet treeneissä todella myöhäisiin treeniaikoihin, aina on ollut jätkät treeneissä ja palavereissa keskittyneinä ja antaneet kaikkensa ja olleet läsnä, joten siitä olen pelaajille todella kiitollinen.

Miten joukkueen peli kehittyi kauden aikana?
Kauden ensimmäiset 3 peliä ei ollut tuloksellisesti odotettuja erinomaisesti menneen pre seasonin jälkeen, mutta pelillisesti niissä oli paljon hyvää, joten joukkueella ei usko horjunut ja sen jälkeen otettiin 5 voittoa 7 peliin erinomaisella pelillä ja noustiin jo 4. sijalle sarjassa. Sitten tuli taas pieni tuloksellinen notkahdus, kun hävisimme molemmat pelit MYPALLE, joista etenkin meidän kotipeli olisi pelitapahtumiin nähden ehdottomasti pitänyt voittaa. Loppukaudesta tuli muutama hieno päänahka kun voitimme meitä yläpuolella sarjataulukossa sillä hetkellä olleet PEKAN, PEPON, REIPPAAN ja KUFUN ja esimerkiksi kotipeli Atlantista ja vieraspeli MIPKIÄ vastaan olisi pelitapahtumiin nähden ehdottomasti pitänyt hoitaa.

Reflektoimme kauden jokaisen pelaajan sekä valmennustiimin jäsenen kanssa ja yhteenvetona voitaisiin sanoa yleisellä tasolle menemättä tarkemmin yksityiskohtiin, että meidän hyökkäyspelaamisessa pelinavaaminen, rakentelu, pelirohkeus pallon kanssa olivat todella hyvällä tasolla, murtautuminen hyvällä tasolla, joskin parannettavaa löytyi myös sieltä, mutta erityisesti maalintekopaikkojen hyödyntämisessä oli selkeästi parannettavaa niitä tuli kuitenkin pelistä toiseen paljon ja hyviltä sektoreilta. Onnistumisiin voidaan lisätä myös pallonmenetysten jälkeinen vastaprässi, joka toimi kauden aikana hyvin.

Puolustuspelissä erityisesti korkeassa prässissä olimme vahvoja ja lisäksi teimme usean maalin sen seurauksena tulleista nopeista vastahyökkäyksistä eli tilanteenvaihdot puolustuksesta hyökkäykseen onnistuivat kauden aikana hyvin.

Erikoistilannepuolustamisessa ja esimerkiksi boksissa ns. 2 pallojen puolustamisessa emme olleet vielä tällä kaudella riittävän hyviä, joten parannettavia asioita kyllä löytyy. Kuitenkin kokonaisuudessaan peli kehittyi hienosti kauden aikana ja oli mahtava päättää kausi 3-0 kotivoittoon erinomaisella peliesityksellä.

"Haluan kiittää erityisesti pelaajistoa, joka oli todella sitoutunut ja oppimishaluinen koko vuoden! Kiitos valmennustiimi, ottelutapahtumien vapaaehtoiset ja kaikki joukkuetta tukeneet kannattajat ja sponsorit. Suuri kiitos myös A-nuorten päävalmentaja KäPa-legenda Reijo Linnalle, joka on aina ajatellut pelaajien etua ja yhteistyö toiminut loistavasti! Kiitos myös vahtimestarikaksikko Hike ja Make sekä KäPa Campuksen vahtikoira Nuppu! Tervetuloa myös ensi kaudella seuraamaan KäPan nuorten tulevaisuudenlupauksien edesottamuksia peleihimme!"

 

Joukkueen rakennus kaudelle 2022 on aloitettu, ja ensimmäinen sopimuskin on jo julkaistu.

Nyt joukkue siirtyy viettämään hyvin ansaittua taukoa. Lisää tietoja kaudesta 2022 julkaistaan marraskuun aikana.