Käpylän Pallon Jesse Kilo siirtyy saksalaisen HSV:n riveihin

Käpylän Pallon Jesse Kilo siirtyy saksalaisen HSV:n riveihin

24.01.2020

Käpylän Pallon 16-vuotias Jesse Kilo siirtyy saksalaisen Hamburger Sport-Vereinin riveihin. Kilo on muuttanut Hampuriin tammikuussa ja hän pelaa aluksi seuran U17-joukkueessa.

Kilo on pelannut yhteensä 12 poikien maaottelua. Hän on edustanut Suomea sekä omassa ikäluokassaan (2004-syntyneet) että vuotta vanhemmissa. Kilo on tehnyt Suomi-paidassa peräti seitsemän maalia. Maaleista viisi syntyi elokuussa pelatussa U15-maaottelussa Ruotsia vastaan.

Kilo on pelannut Käpylän Pallossa 10-vuotiaasta lähtien. Hän aloitti jalkapallon 4-vuotiaana SAPA:ssa. KäPan ja SAPA:n lisäksi Kilo on pelannut IF Gnistanissa ja HJK:ssa.

Sekä hyökkääjänä että keskikenttäpelaajana viihtyvä Kilo valittiin vuonna 2018 Helsingin piirin vuoden poikapelaajaksi. Vuonna 2019 hän oli voittamassa KäPan paidassa seuran historian toista B-poikien Suomen mestaruutta. Kilo oli 11 maalillaan sarjan toiseksi paras maalintekijä.

Jesse Kilosta tulee lyhyen ajan sisällä jo viides pelaaja, joka siirtyy KäPasta suoraan ulkomaille. Aikaisemmin Käpylästä ovat ponnistaneet maailmalle Anssi Suhonen (s. 2001), Ville Räty (s. 2000), Noah Nurmi (s. 2001) sekä Jessen isoveli Juho Kilo (s. 2002).

Hamburger Sport-Verein on KäPa-pelaajille tuttu seura. Anssi Suhonen, 19, on pelannut seurassa kolme vuotta ja hän on esiintynyt myös HSV:n edustusjoukkueen riveissä. Kesällä 2018 Hampuriin siirtynyt Juho Kilo, 17, kuuluu puolestaan seuran U19-joukkueen kantaviin voimiin. Molemmat ovat myös poikien maajoukkueiden avainpelaajia.

HSV:n edustusjoukkue on 2. Bundesliigassa tällä hetkellä toisena ja tavoittelee nousua takaisin pääsarjaan. Suhosen ja Kilon veljesten lisäksi HSV:tä on edustanut suomalaispelaajista myös Juhani Peltonen.

Käpylän Pallo on seurana ylpeä siitä, että se on voinut auttaa omia lupauksiaan matkalla kohti Euroopan kenttiä. KäPan identiteetin ytimessä on laadukas ja pitkäjänteinen juniorityö, josta yhtenä osoituksena ovat ulkomaille siirtyneet nuoret pelaajat.

KäPan United-toiminta on tarjonnut motivoituneille ja tavoitteellisille junioreille pelaajakehityspolun jo 15 vuoden ajan. Miesten A-maajoukkueessa nähtiin marraskuussa 2019 ensimmäinen KäPa/United-taustainen pelaaja, kun Leo Väisänen (s. 1997) teki Huuhkajat- debyyttinsä. Myös esimerkiksi vuoden U21-pelaajaksi valitulla Onni Valakarilla (s. 1999) on vahva KäPa-tausta.


Käpylän Pallo toivottaa Jesselle menestystä Saksan kentille ja kiittää yhteisistä vuosista!

 

Lisätietoa: Käpylän Pallon toiminnanjohtaja Ilkka Rantanen, ile@kapylanpallo.fi, 050 592 3927

Info seuran United-toiminnasta

Dataline Sport | Molentum Oy