Käpylän pallo

Pentti Korkan muistolle

15.02.2024
Käpa

Käpylän Pallon kunniapuheenjohtaja Pentti Korkka on menehtynyt ystävänpäivänä 14. helmikuuta pitkän sairauden jälkeen. Hän oli kuolleessaan 85-vuotias.

Pentti oli iso osa Käpylän Pallon historiaa ja nykyisyyttä. Pentti oli meille KäPan kannattajille tuttu näky kentän laidalla ja seuran kehittämisessä.

Seuran toimintaan liittymistä Pentti on muistellut näin:
 

”Muutimme Tapiolasta Kumpulaan vuonna 1968. Pojat Ismo ja Jukka olivat syntyneet 1961 ja 1962. Jalkapalloharrastus oli tuohonkin aikaan pikkupoikien suuressa suosiossa. Tien toisella puolella, 20 metrin päässä kodistamme asui Linnan perhe, joiden poika Reijo pelasi Jukan ja Ismon kanssa kaiket päivät.

Pojat olivat kuulleet, että Käpylän Pallossa pelataan jalkapallosarjoja ja he sanoivat haluavansa myös mukaan. Lähdin sitten selvittämään asiaa ja kävelin hiekkakentälle, jossa KäPan pelaajat harjoittelivat. Kysyin, miten toimintaan pääsee mukaan. Minulle sanottiin, että KäPalla on jo 12 joukkuetta ja kaikki ovat täynnä. ’Jos haluat mukaan, niin kerää poikia sen verran, että saat yhden joukkueen’, he kertoivat.

Poikia oli aluksi vain kolme: Ismo, Jukka ja Reijo. Olin itse valmentajana. Kätilöopistoa vastapäätä oli lastenkoti, josta tuli myös pelaajia. He olivat jääneet vaille pelipaikkoja. Saimme joukkueen kasaan ja sen nimeksi tuli KäPa Wolverhampton. Siitä se sitten lähti.

Parhaat muistot ovat ensimmäisiltä vuosilta. Alussa emme osanneet mitään ja valmentaja oli yhtä surkea. Yksi pelaaja osasi kärkkärin ja hän oli ainoa, joka sai pallon pois rangaistusalueelta. Teimme ensimmäisenä vuonna pari kolme maalia ja vastustaja 50. Se ei kuitenkaan häirinnyt ketään. Pari vuotta myöhemmin voitimme sarjan maalierolla 70-5. Pystyimme kehittymään todella paljon, ja KäPa-tunnelma alkoi kohota.

Olin KäPassa aluksi mukana valmentajana, sitten vedin vähän aikaa Nappulaliigaa ja koska halukkaita ei ollut paljoa, niin olin myös viisi vuotta seuran puheenjohtaja 1970-luvun lopulla. Vuonna 1976 KäPa oli mukana perustamassa Helsinki Cupia.

Vaikka KäPan toiminta on nykyään paljon ammattimaisempaa, niin myös talkoohenkeä tarvitaan. Seurassa on osaavia ihmisiä ja toivon, että he jaksavat hoitaa seuran asioita. KäPa osaa juniorityön."

 


Käpylän Pallo jää kaipaamaan kunniapuheenjohtajaansa ja seura on ikuisesti kiitollinen Pentti Korkalle kaikesta siitä työstä, mitä hän suurella sydämellä ja vuosien ajan teki seuran hyväksi.

 

Käpylän Pallo johtokunta

Petri Vanhala, puheenjohtaja