Käpylän pallo

Käpylän Pallo pelaa Miesten Ykkösliigassa kaudella 2024

12.01.2024
Käpa

Kaudella 2023 joukkue sijoittui Miesten Ykkösessä sijalle 10. ollessaan näin ensimmäisellä putoajan sijalla. Alkutalven aikana on kuitenkin tapahtunut muutoksia Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueissa, kun Esport Honka ja Helsingin IFK ovat lopettaneet toimintansa talousvaikeuksien vuoksi. Sarjojen täydennysmenettelyssä ensimmäisenä vuorossa oli JIPPO Joensuusta ja toisena KäPa. Täten KäPalle tarjoutui mahdollisuus ottaa vastaan paikka Miesten Ykkösliigassa. Sarja uudistuksen myötä Miesten Ykkösliiga on ensi kaudella toiseksi korkein sarjataso Veikkausliigan jälkeen ja Ykkönen on jatkossa kolmanneksi korkein sarjataso. Ykkösliigassa pelaa KäPan lisäksi TPS, KTP, SalPa JIPPO, SJK Akatemia, FF Jaro, JäPS, MP ja PK-35. Ykkösliiga pelataan 10 joukkueen kolminkertaisena sarjana eli joukkueille tulee yhteensä 27 ottelua kauden aikana. Kauden päätteeksi 10. sijoittunut joukkue tippuu Ykköseen ja 9. sijoittunut joukkue karsii Ykkösen toiseksi sijoittunut vastaan.

Kotiottelunsa KäPa tulee pelaamaan jatkossakin Kalliossa Brahen kentällä, tuttavallisemmin Bragulla. Joukkue pelasi viime vuonna ensimmäistä kauttaan Bragulla ja yleisö löysi kiitettävissä määrin katsomoon uudelle kotistadionille. Koko kauden yleisökeskiarvo oli 386 katsojaa. Paikallisottelussa Gnistania vastaan oli paikalla maksimäärä katsojia eli 850. Talvikaudella joukkue pelaa harjoitusotteluiden ohella Ykkösliigacupissa samassa lohkossa TPS:n, SalPan, SJK Akatemian ja FF Jaron kanssa. Joukkue osallistuu myös Suomen Cupiin.


Joukkueen rakennus hyvällä mallilla

Valmistautuminen kauteen 2023 Miesten Ykkösliigassa on jo hyvässä vauhdissa, ja joukkue on harjoitellut marraskuun lopusta alkaen. Joukkueella on tällä hetkellä valmiina 17 allekirjoitettua pelaajasopimusta ja lisää sopimuksia valmistuu kovaa tahtia. Joukkueen päävalmentajana toimii ensimmäistä kauttaan aiemmin HIFK:n ja JIPPO:n päävalmentajana toiminut Sami Okkonen. Hän on suorittanut UEFA A -valmentajalisenssin.

KäPan urheilutoimenjohtaja Marko Honkanen on todella tyytyväinen sopimusneuvotteluiden etenemiseen.

”Harjoitukset ovat pyörineet nyt reilun kuukauden ajan, ja treenikentällä on ollut todella hyvä meininki. Testipelaajia on ollut mukana jo reilut 30, ja osa heistä on tehnyt sopimuksen joukkueen kanssa. Myöhäinen sarjatason varmistuminen ei ole onneksi liiammin vaikuttanut joukkueen kasaamiseen, koska olemme koko ajan valmistautuneet, niin Ykkösessä kuin Ykkösliigassakin pelaamiseen. Toki joidenkin kokeneempien pelaajien kanssa sopimusneuvottelut pääsivät kunnolla vauhtiin vasta sarjatason varmistuttua. Onneksi pääkaupunkiseudulla on tarjolla kuitenkin runsain määrin vapaana olevia pelaajia.”

Myös joukkueen toimintaa kehitetään entisestään ammattimaisemmaksi Honkasen mukaan.

”Merkittävä muutos joukkueen arjessa tulee olemaan se, että toiminnassa ja pelaajistossa siirrytään voimakkaammin puoliammattilaisuuden suuntaan. Osa joukkueen harjoituksista tuleekin olemaan läpi kauden iltapäivissä. Tämä mahdollistaa joukkueen käyttöön esimerkiksi jokaisella treenikerralla koko kentän harjoitusvuoron. Tämän ohella suuri osa pelaajista harjoittelee lisäksi myös aamuisin. Totta kai kilpailullinen menestys on joukkueen toiminnassa tärkein yksittäinen onnistumisen mittari, mutta samalla haluamme olla myös nuorille pelaajille paras mahdollinen ponnistuslauta urallaan eteenpäin. Tästä hyvänä esimerkkinä onnistumisista toimii muun muassa se, että seura myi viime vuonna nuorista pelaajistaan Marius Söderbäckin Ilvekseen ja Kaius Simojoen HJK:n riveihin. Lisäksi Aaro Soiniemi siirtyi myös HJK:hon, ja Thomas Lahdensuo, sekä Joonas Kekarainen siirtyivät FC Interin riveihin kauden päätteeksi.

Viime kauden aikana joukkue osoitti olevansa valmis kilpailemaan valtakunnallisella sarjatasolla nuorella joukkueella ja ennakkoluulottomalla sekä viihdyttävällä pelitavalla. Samaa on varmasti luvassa myös tulevalla kaudella.


Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja                                              Urheilutoimenjohtaja

Ilkka Rantanen                                                  Marko Honkanen

050 592 3927                                                   044 053 3633

[email protected]                                           [email protected]