Käpylän pallo

KäPa:lle ikämiesten SM-kultaa!

15.08.2024
Käpa

Pingviini Cup oli lasten ja nuorten juhlaa. 12.8. pelattu SM-loppuottelu Tampereella +75-sarjassa upealla Tammelan stadionilla puolestaan futisveteraanien. Finaalissa kohtasivat järjestävä seura Ilves ja Käpylän Pallo. Ottelussa oli suuren pelin tuntua, kun pelaajat astelivat upouudelle Areenalle kameroiden välkkeessä. Itse ottelu oli ensi puoliskolla hyvin tasainen – tilanteet vaihtelivat puolelta toiselle. Aivan ensi jakson lopussa KäPa:n Roger Larsson pääsi nopeasta vastahyökkäyksestä viemään KäPa:n 1-0 johtoon. Toisella jaksolla Ilves painoi, mutta KäPa:n vastahyökkäykset olivat tehokkaita ja loppuhetken maaleilla mestaruus KäPa:lle 4-0. Lukemista huolimatta mestaruus ei tullut helpolla, vaan Ilves antoi kovan vastuksen. Erityismaininnan ansaitsee pelin järjestelyt-kaikki aivan ensiluokkaista, siitä kiitokset Ilvekselle ja erityisesti joukkueen puuhamiehelle Kalevi Nupposelle.

https://ilvesjalkapallo.fi/ilvekselle-hopeaa-kapa-vei-m75-suomen-herruuden/

KäPa:nkin veteraanipelaajat ovat aloittaneet uransa juniorisarjoissa ja -turnauksissa. Aikanaan ei ollut Pingviini Cupia, mutta KäPa:n perustama nappulaliiga oli alkusysäys monen pelaajan uralle. Ajat olivat toiset, elämänmeno niukempaa ja raha tiukassa, mutta yhteistyöllä selvittiin. Näistä ajoista on hienona muistona YLE:n elävän arkiston tätä koskeva materiaali – kannattaa katsoa!

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/07/26/nappulaliiga.


Käpalaisuus on elämänpituinen matka! Ohessa finaalijoukkueet, mestarijoukkue sekä kapteenimme Pauli Silvennoinen voittopokaalin kanssa.

 

Teksti ja kuvat: Reijo Vuorento