Käpylän pallo

Sami Okkonen KäPan uusi päävalmentaja!

08.12.2023
Käpa

Käpylän Pallon edustusjoukkueen valmentajatilanne tulevalle kaudelle on selvä, kun päävalmentajaksi saapuu Sami Okkonen. Viime kaudella KäPan paikallisvastustajaa HIFK:ta luotsannut Okkosen ei tarvitse Töölöstä kauas siirtyä, kun uusi koti löytyi Käpylästä!

Okkosen valmentajaura lähti liikkeelle Jyväskylästä ja FC Vaajakosken riveistä. FCV:ssä tie kävi juniorivalmennuksen kautta edustuksen apuvalmentajaksi, ja sieltä aina Kakkosessa pelanneen joukkueen päävalmentajaksi ja valmennuspäälliköksi. Jyväskylän vuosien jälkeen Okkonen valmensi niin ikään Kakkosessa yhden kauden ajan Joensuun JIPPOa, kunnes viime kausi toi miehen takaisin pääkaupunkiin. Okkonen aloittaa KäPan peräsimessä viidennen päävalmentajavuotensa.

Okkonen itse on iloinen sopimuksen syntymisestä.

“Tulen Käpylään innolla! Nöyränä oppimaan lisää ja paiskimaan hommia yhteisen hyvän eteen. KäPassa on vahva yhdessä tekemisen meininki ja se onkin välittynyt ulospäin jo aiemminkin. Joukkueen rakentaminen on varsin hyvässä vauhdissa. On selvää, että joukkue tulee muuttumaan jonkin verran ja on uusien nuorten pelaajien aika nousta esiin. Työ on aivan alussa ja ensi töikseni tehtävänä onkin saada selvyys ja tarkka käsitys nykyisistä sopimus- ja testipelaajista, minkä pohjalta selkiytyy varmasti se, minkälaisia pelaajatyyppejä joukkue kaipaa lisää. Selvää on se, että tarvitsemme mukaan myös hieman kokemusta.”

Okkosella löytyy myös vankka pelaajatausta Suomen eri sarjoista. PK-35:ssa, HIFK:ssa, Gnistanissa ja Kiffenissä pelannut Okkonen oli pelipaikaltaan hyökkääjä ja maalitilastoja löytyy niin Ykkösestä, Kakkosesta, kuin Kolmosestakin. 

36-vuotiaalta Okkoselta löytyy UEFA A -valmennuslisenssi, ja hän on liikuntatieteen kandidaatti Jyväskylän yliopistosta pääaineenaan valmennus- ja testausoppi. 

“Tavoitteena on ehdottomasti pelata seuran arvojen mukaista jalkapalloa. Sijoitustavoitteista on tässä vaiheessa joukkueen rakentamista turha puhua vielä sen enempää. Terveiset Käpylään, tehdään ensi kaudesta unohtumaton!” Okkonen lisää.

Urheilutoimenjohtaja Marko Honkanen on todella innoissaan päävalmentajavalinnasta.

”Kävimme päävalmentajan valintaprosessin yhteydessä keskusteluja monen potentiaalisen valmentajaehdokkaan kanssa. Lopulta valmentajavalinta ja päätös Samin palkkaamisesta oli todella helppo. Hänen arvomaailmansa ja näkemys pelillisestä prosessista sopii todella hyvin yhteen seuran arvojen ja tavoitteiden kanssa. Sami on meille tuttu koutsi viime kausilta vastustajien riveistä, ja meille oli jäänyt hänestä ja hänen valmentamistaan joukkueista todella positiivinen kuva. Meidän tavoitteemme on kilpailullisen menestyksen lisäksi olla paras mahdollinen ponnistuslauta nuorille pelaajille eteenpäin ja Sami on oikea henkilö johtamaan tätä prosessia.” 

Okkosen apuna tulevalla kaudella jatkaa myös viime kaudella valmentajana toiminut Andreas “Atte” Wahlstedt, joka onkin alun pre-seasonista hoitanut vastuuvalmentajana. Atelle kausi on toinen KäPan penkin takana. 

Myös edustusjoukkueen toisen valmentajan Atte Wahlstedtin jatko on urheilutoimenjohtajan mieleen. 

”Atte tuli seuraan vuosi sitten ja oli todella tärkeässä osassa edustusjoukkueen valmennustiimiä. Aten jatko oli meille todella korkealla prioriteettilistalla ja onkin todella hieno asia, että hän jatkaa joukkueessa. Hän on eteenpäin pyrkivä ja ahkera nuori valmentaja, joten hän soveltuu seuramme valmentajaprofiiliin täydellisesti. Hänellä on ensi kaudella myös suurempi rooli seurassa, kun hän toimii myös 11 United -joukkueen toisena valmentajana.” 

Joukkueen rakentaminen on Honkasen mukaan tässä vaiheessa kautta todella hyvällä mallilla. 

”Joukkue on harjoitellut Aten ja muun valmennustiimin johdolla nyt jo kolmen viikon ajan, ja olemme testanneet useita nuoria pelaajia. Näiden pelaajien suhteen saamme myös sopimusuutisia vielä ennen joulutauolle jäämistä. Nyt kun päävalmentaja on valittu, niin pääsen Samin kanssa jatkamaan potentiaalisten pelaajien kartoitusta.” 

Okkosen ja Wahlstedtin lisäksi joukkueessa maalivahtivalmentajana jatkaa seuran maalivahtivalmennuksenpäällikkö Arttu Kilpelä, huoltajana Tom Forsman ja joukkueenjohtajana Nina Nokelainen. Fyysisen valmentajan ja fysioterapeutin tehtävät täytetään vielä myöhemmin. 


Tervetuloa Käpylään Sami!