Käpylän pallo

Käpylän Pallo ja FC Futura ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2023

08.02.2023
Käpa

Käpylän Pallon Miesten Ykkösen joukkue ja porvoolaisen FC Futuran Miesten Kakkosen joukkue ovat solmineet Palloliiton farmisopimuksen kaudelle 2023. Farmisopimus mahdollistaa pelaajien liikkumisen joukkueiden välillä joustavasti kauden aikana. Sopimuksen avulla pyritään parantamaan molempien joukkueiden toimintaedellytyksiä.

Käpylän Pallo pelaa kaudella 2023 Miesten Ykkösessä voitettuaan kaudella 2022 Kakkosen A-lohkon. FC Futura pelasi niin ikään viime kaudella Kakkosen A-lohkossa sijoittuen 10. sijalle. Käpylän Pallon vastuuvalmentajana toimii nyt toista kauttaan Jordi Aluja, ja Futuran edustusjoukkueen vetovastuun otti tälle kaudelle Cihan Gökcil.


KäPan urheilutoimenjohtaja Marko Honkanen on mielissään farmisopimuksen allekirjoittamisesta.

”Haimme yhteistyöseuraa Kakkosen tasolta talven aikana, ja keskustelut Futuran kanssa sujuivat hyvässä yhteisymmärryksessä heti alusta alkaen. Olemme todella innoissamme nyt solmitusta farmisopimuksesta, joka takaa meidän valmennuksellemme lisää vaihtoehtoja peluuttamiseen etenkin niiden nuorten pelaajien osalta, jotka eivät vielä tällä kaudella ole valmiit suureen vastuuseen Ykkösen otteluissa. Hyppäys suoraan BSM-sarjan peleistä Ykkösen peleihin on todella suuri, mutta kuten viime kausi osoitti, niin moni meidän viime kaudeksi B-junioreista edustukseen noussut pelaaja nappasi itselleen heti todella suuren roolin Kakkosen peleistä. Farmisopimuksen avulla pystymme takaamaan nuorten pelaajiemme asteittaisen kehittymisen kohti Ykkösen pelejä.

Käpylän Pallo teki jo entuudestaan yhteistyötä Futura Junioreiden kanssa, joten yhteistyö myös edustusjoukkueiden välillä oli meille looginen seuraava askel. Yhteistyölle on hyvät edellytykset, ja uskon, että molemmat seurat tulevat hyötymään sopimuksesta paljon kauden mittaan. Sopimuksen myötä myös Futuran edustusjoukkueen nuorille eteenpäin pyrkiville pelaajille tarjoutuu mahdollisuus harjoitella KäPan edustusjoukkueen kanssa ja saada täten arvokasta kokemusta sarjaporrasta ylempää.”


Futuran puheenjohtaja Juha Kolehmainen on myös innoissaan alkavasta yhteistyöstä.

”FC Futurassa farmisopimus nähdään hyvänä asiana viedä porvoolaista jalkapalloa eteenpäin, ja se antaa mahdollisuuden pelaajille harjoitella ja siirtyä urallaan jatkossa haastavampiinkin peleihin.

Jo tulevalla kaudella tulemme näkemään muutamia suomen lupaavimpia lahjakkuuksia Porvoon keskuskentän ja pallokentän peleissämme. Käpylän Pallohan tunnetaan myös yhtenä Suomen parhaista junioriseuroista ja pelaajien kehittäjistä HJK:n ja Hongan ohella, joissa on useita nuorten maajoukkuepelaajia.

Marko Honkasen tammikuisen yhteydenoton jälkeen FC Futuran johtokunta näytti kyseiselle hankkeelle pikaisesti vihreää valoa, koska siinä nähdään niin paljon hyvää molempien seurojen ja pelaajien kannalta. Tämän jälkeen valmentajien Jordi Alujan ja Cihan Gökcilin tapaamisessa sovittiin yhteiset pelisäännöt pelaajien peluuttamiseen ja harjoitteluun.

FC Futuran edustuksessa nähdään erittäin hyvänä myös se, että FC Futura Junioreilla on ollut jo vuoden yhteistyösopimus Käpylän Pallon kanssa, mikä tukee tehtyä edustusjoukkueiden yhteistyötä.”

 

Lisätietoja:

Marko Honkanen
Käpylän Pallo
urheilutoimenjohtaja
0440 533 633
[email protected]       
 

Juha Kolehmainen
FC Futura
puheenjohtaja
0400 773 355
[email protected]

 

Kuvassa vasemmalta KäPan varapuheenjohtaja Jukka Korkka, FC Futuran puheenjohtaja Juha Kolehmainen ja KäPan toiminnanjohtaja Ilkka Rantanen.