Käpylän pallo

KäPa edustuksen kausijulkaisu kaudelle 2023

13.04.2023
Käpa

Kohta se alkaa! Käpylän Pallo aloittaa historiallisen kautensa Ykkösessä virallisesti 16. päivä huhtikuuta. KäPa saa sunnuntain keväisessä säässä kokea ensi kosketuksen Brahen kentästä, kun vastaan asettuu MP eli Mikkelin Palloilijat. MP on viettänyt Ykkösessä edelliset kolme kautta, joten kokenut joukkue vastassa varmasti. 

 Kauden ensimmäisenä kuukautena KäPa pelaa kolme ottelua. Kotiavauksen jälkeen katseet suunnataan seuraavan viikonlopun vierasreissulle Pietarsaareen, kun kauden toisessa matsissa vastassa on FF Jaro. Vierasreissusta viikko eteenpäin pelataan ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu, kun Gnistan saapuu Oulunkylästä Kallioon mittaamaan tasoa KäPaa vastaan. Gnistan ja KäPa pelasi harjoituskaudella yhden ottelun, jossa Ogelilaiset oli tehokkaampia 2-1 päättyneessä ottelussa Myyrmäen jalkapallostadionilla.

 Huhtikuun jälkeen toukokuu mennään vuoroviikoin kotona ja vieraissa. Toukokuun lopusta kannattaa ainakin ottaa ylös KäPa - HIFK 26.5, joka tullaan pelaamaan Bragun sijaan Bolt Arenalla. Tässä ottelussa HIFK-fanit tuovat varmasti oman lisämausteensa.

Varsinainen "runkosarja" jatkuu aina syyskuun alkuun asti, jolloin sarjataulukosta nähdään jo mitkä joukkueet pelaavat yläloppusarjassa taistellen noususta Veikkausliigaan ja mitkä alaloppusarjassa putoamisen uhkaa vastaan. Jatkosarjojen pelipäivät ilmoitetaan myöhemmin. 


KäPan kotipelit Bragulla 2023:

KäPa - MP 16.4 klo 18:00

KäPa - Gnistan 29.4 klo 16:00

KäPa - SalPa 12.5 klo 18:30

KäPa - HIFK 26.5 klo 18:30 (Bolt Arena)

KäPa - EIF 4.6 klo 18:00

KäPa - JäPS 17.6 klo 16:00

KäPa - FF Jaro 9.7 klo 18:00

KäPa - SJK Akatemia 15.7 klo 16:00

KäPa - JJK 31.7 klo 18:30

KäPa - TPS 19.8 klo 16:00

KäPa - KPV 26.8 klo 16:00

 

KäPan vieraspelit Ruutu Urheilu -palvelussa:

FF Jaro - KäPa 22.4 klo 16:00 Pietarsaaren keskuskenttä

SJK Akatemia - KäPa 6.5 klo 16:00 OmaSp Stadion

JJK - KäPa 20.5 klo 16:00 Harjun stadion

TPS - KäPa 8.6 klo 18:30 Veritas Stadion

KPV - KäPa 11.6 klo 18:00 Kokkolan keskuskenttä

MP - KäPa 28.6 klo 18:30 Mikkelin urheilupuisto

Gnistan - KäPa 2.7 klo 18:00 Mustapekka Areena

SalPa - KäPa 21.7 klo 18:30 Salon urheilupuisto

HIFK - KäPa 4.8 klo 18:30 Bolt Arena

EIF - KäPa 12.8 klo 16:00 Tammisaaren keskuskenttä

JäPS - KäPa 2.9 klo 16:00 Järvenpään keskuskenttä

Tämän kauden jälkeen sarjatasot muuttuu ja toiseksi korkeimmalle sarjatasolle on uusi nimi: "Ykkösliiga". Nykyinen Ykkönen pysyy samannimisenä, mutta vuonna 2024, Ykkönen on kolmanneksi korkein sarjataso. KäPan kannalta tämä siis tarkoittaa putoamisen kohdalla paikkaa ensi kaudella Ykkösessä, säilyminen oikeuttaa pelipaikan Ykkösliigassa ja noususta vanhojen tapojen mukaan Veikkausliigaan. 

Edellinen kausi KäPalla meni Kakkosessa ja tarkemmin Kakkosen A-lohkossa, jonka käpyläläisseura upean kauden jälkeen voitti hieman odotusten vastaisesti. Sarjanousu ratkesi vasta viimeisessä ottelussa JIPPOa vastaan pakkovoitolla. Kolmen vuoden sisään KäPa nousi siis Kolmosesta aina Ykköseen asti !

Maali-iloittelua on lupa mahdollisesti odottaa tulevalla kaudella. Viime kauden Kakkosessa KäPa oli eniten maaleja tehnyt joukkue (67 maalia 25 otteluun) kaikki lohkot mukaan laskettuna. Nykyisistä pelaajista Iiro Kärsämä ja Marius Söderbäck oli KäPan sisäisen maalipörssin toinen ja kolmas (Iiro 10 maalia, Marius 8 maalia).  Eniten peliminuutteja taas kerryttivät Luka Nokelainen 2160 minuuttia, eli kaikki mahdolliset minuutit alusta loppuun, Ilmari Lappalainen 2115 minuuttia, sekä Joonas Kekarainen 1902 minuuttia. Kaikki edellä mainitut pelaajat jatkavat KäPan paidassa myös Ykkösessä.

KäPa on historiassaan toista kertaa Ykkösessä. Edellinen visiitti toiseksi korkeimmalla sarjatasolla tapahtui vuonna 2008. Tuolla kaudella KäPa tippui suoraan takaisin Kakkoseen saalistamalla Ykkösessä 26 otteluun vain kolme voittoa ja 15 pistettä. Tälle kaudelle on asetettu kovemmat tavoitteet ja uudet hankinnat puoltavat myös sitä.

 

KäPaan sisään tulleet uudet pelaajat muista seuroista (suluissa edellisen kauden seura) :

Pasi Forsman (Gnistan), Calvin N'Sombo (PEPO), Roope Huhtala (PEPO), Samuel Tammivuori (FC Honka II), Juri Kinnunen (TPS),  Takanori Yokochi (KPV), FIlippo Begliardi (IFK Luleå). Koko joukkueen löytää nettisivulta "Joukkue"-kohdasta.

KäPan joukkue on Ykkösen nuorimpia, mutta nälkäisimpiä. Edustus on täynnä ikäluokkiensa entisiä ja nykyisiä maajoukkuepelaajia joiden tueksi on edellä mainittuja pelaajia hankittu. KäPa ei ole sarjan ennakkosuosikki, mutta pystyy hyvällä pelillä horjuuttamaan ketä vaan. Näistä hyviä esimerkkejä harjoitusotteluvoitot KTP:ta, sekä JäPSiä vastaan. Muistissa on myös 0-4 vierasryöstö Turusta Ykköscupissa viime kauden kakkosesta TPS:stä.

 Päävalmentaja Jordi Aluja odottaa kauden alkua, kuin kuuta nousevaa:

"Olen todella innoissani, että kausi on pian täällä. Meillä on ollut pitkä harjoituskausi ja olemme valmiita tulevaan. Ykkönen on hyvin kilpailukykyinen sekä lahjakkailla pelaajilla varustettu sarja, joten minun henkilökohtainen tavoite on pysyä sarjassa. Ykkösessä on myös paljon nuoria pelaajia, jotka haluavat näyttää, että heistä on Veikkausliigaan, niinkuin myös KäPalla. Olisi hienoa olla joukkue, joka on profiloitunut nostamaan nuoria pelaajia myös Veikkausliigaan. Olemme tiedostaneet pelin vaativuuden ja nopeuden ja joukkueen valmistelu on hyvällä mallilla näiltä osin. Joukkueen kemia ja joukkuehenki on viimeisen kuukauden aikana kehittynyt valtavasti eteenpäin ja sitä haluamme tuoda tulevalla Ykkösen kaudella esiin. Olemme motivoituneita ja kaikki KäPan eteen tekee valtavasti töitä. Tiedostan myös osa-alueita, joissa meidän pitää pystyä parantaa. Pelaajilla on valtava näyttämisen halu KäPan vahvuudesta, mutta meidän täytyy luottaa täsmällisesti prosessiin jota kuljemme. Suurin haaste on kuitenkin, miten hyvin pystymme pitämään pelin kasassa kun sattuu esimerkiksi pari tappiollista ottelua putkeen. Käpylän Pallo on NÄLKÄISIN ja ARMOTTOMIN joukkue Ykkösessä kaudella 2023."


Kapteenisto tulevalle kaudelle valittiin kuukausi ennen kauden alkua. Kapteeniksi joukkueen sisältä valikoitui Joonas Salmi, jonka aisapareina varakapteeneina toimii Roope Huhtala, Calvin N'Sombo, Juri Kinnunen sekä Marius Söderbäck.

Joukkueen Kapteeni Joonas Salmi luottavaisin mielin tulevaan kauteen:

"Kapteeniksi valitseminen tuntuu todella hyvältä ja etuoikeutetulta. Suuri kunnia päästä kipparoimaan KäPaa Ykkösessä. Haluan oppia kapteenina mahdollisimman paljon tulevan kauden aikana sekä kehittyä siinä samalla. Jokainen peli lähdetään voittamaan! Harjoituskausi on mennyt suhteellisen hyvin eli hyviä tuloksia saatu aikaan, mutta pieniä yksityiskohtia hiotaan tällä hetkellä. Joukkue on hyvä mixaus nuorta ja kokeneempaa pelaajistoa ja näin kapteenin silmin joukkue lähtee luottavaisin mielin tulevaan kauteen, josta saadaan varmasti viihdyttävä. Olisin harjoituskaudella halunnut pelata, mutta rasitusmurtuman takia olen seurannut pelejä kentän laidalta. Toipuminen ja siihen liittyvä kuntoutus on vielä vaiheessa, koska murtuma on sääressä, joka tekee vammasta haastavan. Tavoite olisi päästä joukkueen pallotreeneihin viimeistään kuukauden päästä. Olen kuitenkin hengessä mukana ja seuraan pelejä kentän laidalta. Hoidan kapteenin tehtävät silti, vaikka loukkaantumisesta toivutaan."
 Lippu.fi on KäPan pääsylippupalvelusta voi edelleen ostaa kausikortteja alkavalle kaudelle. Myös kotiavauksen liput myynnissä hintaan 14 €. Kausikorttilaisille katettu katsomopaikka Bragulle. Kotiotteluissa normaalit kahvilapalvelut. Sisäänkäynti Läntisen Brahenkadun kautta, ellei lumi alkukaudesta ole pääsyä estänyt. Oikean sisääntulon löytää varmasti kuitenkin paikan päältä helposti. 

Twitter   Instagram  TikTok   Facebook 

Somessa KäPan edustuksen seuraaminen on koitettu tehdä helpoksi. Näet sieltä pelaajakortit, pelipäivämuistutukset, Ykkösen kalenterin ja pelipäivän kokoonpanot, haastikset sekä paljon muuta!

Kaikki Ykkösen ottelut näkyvät Ruutu Urheilu- palvelusta.

Nähdään Bragulla toivottavasti heti sarja-avauksessa, sekä tottakai myöhemminkin kesällä. Tehdään fanien ja joukkueen kanssa yhdessä tästä kaudesta upea tarina!