Käpylän pallo

Jesse Kilon kuulumisia Hampurista

16.01.2023
Käpa

Jesse Kilon kuulumisia Hampurista

Sunnuntaina 15.1.2023 19 vuotta täyttänyt KäPa-kasvatti Jesse Kilo on pelannut Hampurissa HSV:n organisaatiossa kolmen vuoden ajan. Tammikuussa hän allekirjoitti uuden kesään 2025 saakka kestävän sopimuksen seuran kanssa, ja vime aikoina hän on harjoitellut myös seuran edustusjoukkueen kanssa. KäPassa hän pelasi vuosina 2014–2020.

Kyselimme kuulumisia Jesseltä Hampurista.

Miten sinulta on tämä kausi sujunut, ja missä joukkueissa olet pelannut?

Tähän mennessä kausi on mennyt todella hyvin. Vastuuta on tullut paljon, ja pelit ovat kulkeneet hyvin. Eniten olen pelannut U19-joukkueessa, ja pari kertaa olen päässyt kakkosjoukkueen mukaan pelaamaan (HSV U21-joukkue pelaa Saksan Regionalligassa 4. korkeimmalla sarjatasolla).

Minkälainen paikka HSV on kehittyä pelaajana?

HSV on paikkana hyvä kehittymiseen. Sieltä löytyy kaikki tarvittava, jota pelaajana edistymiseen tarvitsee. Treenien tempo ja taso on aina kova, kun kilpailu on kovaa pelipaikoista, ja tämä mielestäni on tärkein kehitykselle, kun joka päivä treeneissä on kova meno. Valmentajat tietenkin ovat myös osaavia, ja he tukevat sekä auttavat aina kun siihen on tarvetta.

Millaista on ollut treenata edustusjoukkueen mukana?

Ollut todella siistiä, kun on päässyt kokemaan millaista olisi elämä edustusjoukkueenpelaajana. Treenit on tietenkin ollut todella haastavia ja tempo todella korkea. Treeneissä on huomannut, kuinka hyviä pelaajia he ovat, ja että pitää itsekin vielä tehdä paljon duunia, jos siellä vastuuta haluaa saada.

Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteesi jalkapalloilijana?

Tavoitteena ainakin näin lähivuosiin olisi päästä murtautumaan HSV-edustusjoukkueen rinkiin, ja suuremman tähtäimen tavoite on pelata hyvä ura seurajoukkueessa kovalla tasolla, sekä olla myös paljon maajoukkueen mukana.

Mitkä ovat terveisesi KäPa junnuille ketkä tavoittelevat myös ammattilaisuutta ulkomailla omalla urallaan?

Ulkomaille pääsemisessä tärkeää on tietenkin työn määrä. Aina pitää olla asenne, että haluun tehdä enemmän kuin muut. Ulkomailla, ja muutenkin, jos ulkomaille haluaa, pitää olla vahva mieli hetkiin, kun asiat eivät suju hyvin. Silloin varsinkin pitää luottaa siihen, että ylimääräinen työ myöhemmin palkitaan. Itselläkin viime kausi oli vaikea, ja tällä kaudella viime kauden kova työn määrä on palkinnut, kun pelit ovat kulkeneet hyvin.