Käpylän pallo

Edustus: Urheilutoimenjohtajan kausiraportti ja uuden kauden ajatuksia

11.10.2023
Käpa

Käpylän Pallon edustusjoukkueen kausi Miesten Ykkösessä päättyi lopulta valitettavaan putoamiseen sarjasta sijoituksen ollessa kymmenes. Eroa säilymiseen jäi lopulta neljän pisteen verran. Harmittavan lähelle säilyminen siis lopulta jäi, ja sarjapaikan kohtalo ratkesi vasta toiseksi viimeisessä ottelussa. Emme kuitenkaan saavuttaneet tavoitettamme säilymisestä. Etenkin alkukausi oli nuorelle joukkueelle haasteellinen. Menetimme liikaa pisteitä otteluiden viime hetkillä, kun taas itse emme kyenneet kääntämään tarpeeksi usein tiukkoja otteluita voitoksi. Joukkueen hyökkäyspelaaminen oli kuitenkin kauden mittaan ajoittain sarjan viihdyttyvämpiä ja tästä kertoo myös 44 tehtyä maalia. Omaan päähän puolestaan päästimme aivan liikaa maaleja kauden mittaan.

Yksilötasolla kuitenkin moni pelaaja otti valtavia harppauksia pelaajina eteenpäin ja usea tämän kauden joukkueen pelaajista saatetaankin nähdä ensi kaudella Veikkausliigassa asti. Seuran oma kasvatti ja kapteenistoon kuulunut 2004-syntynyt Marius Söderäbäck myytiin jo kesän siirtoikkunassa Ilvekseen. Muista nuorista pelaajista 2005-syntynyt Joonas Kekarainen, 2004-syntynyt Niilo Heikurinen ja 2005-syntynyt Thomas Lahdensuo pelasivat suuria minuutteja koko kauden ajan ollen vakioavauskokoonpanon pelaajia. Heistä Lahdensuolle kausi oli vasta ensimmäinen miesten tasolla.

Tämän kauden aikana maajoukkuepaidan päälleen seuran pelaajista puki kuusi pelaajaa. 2004-syntyneiden maajoukkueessa pelasi Luka Nokelainen. 2005-syntyneiden maajoukkueessa pelasivat Aleksi Piispa, Joonas Kekarainen, Pekka Hietalahti ja Aaro Soiniemi. Kaius Simojoki pelasi sekä oman ikäluokkansa 2006-syntyneiden maajoukkueessa, että vuotta vanhempien maajoukkueen mukana.

Kauden tärkeimpiä asioita oli myös täysin uudistettu viestintä, somekanavat ja joukkueen omat nettisivut, joiden avulla saavutimme aivan erilaista ja paljon laajempaa näkyvyyttä kuin koskaan aiemmin. Tämä toi myös seuran omat juniorit paljon lähemmäksi omaa edustusjoukkuetta.

Uutena pelipaikkana toiminut Brahen kenttä loi ottelutapahtuman järjestämiselle hyvät olosuhteet ja kannattajat löysivät tiensä "Bragulle" kiitettävissä määrin. Koko kauden katsojakeskiarvo oli 386. Gnistan kotiottelussa tuli jopa vastaan Brahen kentän viranomaisten hyväksymä katsojakapasiteetti 850 henkilöä ja kaikki halukkaat eivät mahtuneet otteluun mukaan. Joukkueen yleisöennätys tehtiin Töölön jalkapallostadionilla pelatussa ottelussa, jossa katsojia oli 1146 kappaletta.

Joukkue tulee varmasti uusiutumaan kaudelle 2024. Se on kuitenkin varmaa, että tässä seurassa joukkueen runko tullaan aina rakentamaan seuran omien kasvattien varaan. Vähintään kaudelle 2024 ulottuvia pelaajasopimuksia joukkueella on tällä hetkellä yhdeksän kappaletta. Näistä osa on tämän kauden sopimuspelajiia ja osa on seuran B-junioreista edustusjoukkueen mukaan nousevia pelaajia. Sopimustilanteesta tiedotetaan tarkemmin marraskuussa. Varmuudella joukkueen tulevat jättämään KäPassa tällä kaudella lainassa olleet pelaajat Onni Viljamaa (KuPS), Daniel Heikkinen (AC Oulu) ja Maksym Zhuk (FC KTP), jotka palaavat omiin seuroihinsa laina-ajan päätyttyä. Seuralegenda Juri Kinnunen lopetti komean pelaajauransa tähän kauteen ja saavutti SalPa ottelussa komean rajapyykin, kun hänestä tuli Ykkösen kaikkien aikojen eniten otteluita pelannut pelaaja 270 ottelullaan.

Päävalmentaja Jordi Alujalla teki vuosi sitten kahden vuoden jatkosopimuksen ja tulee jatkamaan joukkueen peräsimessä. Jordi on toiminut joukkueen päävalmentajana nyt kahden kauden ajan ja hän on tehnyt suurella sydämellä todella arvokasta työtä seuran edustusjoukkueen toiminnan kehittämisessä entistä ammattimaisempaan suuntaan. Arttu Kilpelä tulee myöskin jatkamaan joukkueen maalivahtivalmentajana, sekä koko seuran maalivahtivalmennuksen päällikkönä.

KäPa tulee marraskuussa jättämään lisenssihakemukset, sekä Ykköseen, että Ykkösliigaan. Mikäli Ykkösliigaan vapautuu paikkoja täydennysmenettelyn kautta on KäPa täydennysjärjestyksessä toisella sijalla Miesten Kakkosen Ykkösliigan nousukarsinnan toiseksi sijoittuneen joukkueen jälkeen. Normaalin käytännön mukaisesti sarjojen täydennysmenettelyssä seuraavana olevat joukkueet jättävät lisenssihakemuksen jo "ennakolta" mahdollisia sarjasta luopumisia varten.

Pelaajat ja taustat viettävät nyt hyvin ansaittuja lomiaan ja palaavat takaisin treenikentille marraskuun puolessa välissä.

Suuret kiitokset tästä kaudesta koko joukkueelle, valmentajille, taustoille, faneille ja vapaaehtoisillle. Tämä oli todella unohtamaton kausi. Tehdään kuitenkin yhdessä ensi kaudesta vielä parempi!


Terveisin,
Marko Honkanen
Urheilutoimenjohtaja