Käpylän pallo

Jordi Alujasta edustuksen päävalmentaja – Pasi Pihamaa liittyy mukaan valmennukseen

16.02.2022
Käpa

Jordi Alujasta edustuksen päävalmentaja – Pasi Pihamaa liittyy mukaan valmennukseen

Jordi Aluja on valittu KäPan edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Olli Orvaston jouduttua jättämään pestinsä tammikuun alussa henkilökohtaisten syiden vuoksi alkoi seura välittömästi kartoittaa uutta ratkaisua joukkueen valmennukseen. 26-vuotias Aluja on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut valmentaja ja toiminut synnyinmaansa lisäksi valmentajana Kambodzhan pääsarjan Ankgor Tiger FC:ssä ja viimeiset kaksi vuotta FC KTP:ssä Veikkausliigassa sekä Ykkösessä valmentajana, fyysisenä valmentajana ja maalivahtivalmentajana. Hän on suorittanut UEFA A -valmentajalisenssin.

Aluja ottaa vetovastuun joukkueesta vastaan todella innoissaan.

”Olen todella innoissani tulevista haasteista, niin omasta kuin joukkueenkin osalta. Olen valmis valmentajana ottamaan seuraavan askeleen päävalmentajan pestiin ja olen todella kiitollinen seuralle luottamuksesta johdattaa edustusjoukkuetta. Olen varma, että tästä kaudesta tulee hieno koko KäPa-perheelle. Tällä valmennusryhmällä, sekä pelaajistolla meillä on mahdollisuus saavuttaa jotain suurta sitoutumisen, ammattimaisuuden ja jalkapallotaitojen avulla. Olen todella tyytyväinen meidän tämän hetkiseen pelaajistoon. Rakennamme kuitenkin edelleen joukkuetta, ja haemme mukaan vielä muutamaa tärkeää palasta. Tavoitteenamme on luonnollisesti lähteä parantamaan viime kauden sijoitusta, sekä kehittymään niin yksilöinä kuin joukkueena. Kausi on sujunut hyvin tähän mennessä tuloksellisesti ja tekeminen otteluissa on ollut hyvää. Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on olla joukkue, joka lähtee hakemaan voittoa jokaisesta ottelusta, hyökkää vaarallisesti ja prässää korkealta. Olemme nälkäinen ja kunnianhimoinen ryhmä. Haluan erityisesti kiittää Oliver Pannellia ja Marko Honkasta heidän panoksestaan joukkueessa alkuvuoden aikana.”

49-vuotias Pasi Pihamaa on kokenut valmentaja, joka on suorittanut UEFA Pro -valmentajalisenssin sekä toiminut valmentajana mm. Veikkausliigassa, Ykkösessä ja Naisten Liigassa. Viime kaudella hän toimi valmentajana KäPan B2-joukkueessa, joten seura on hänelle jo entuudestaan tuttu.

Urheilutoimenjohtaja Marko Honkanen on todella tyytyväinen joukkueen uudesta valmennusryhmästä.

”Vuoden alun muutosten jälkeen halusimme tehdä perusteellisen kartoituksen, miten tulemme järjestämään uudelleen joukkueen valmennuksen. Jordi otti väliaikaisen vastuun joukkueen valmennuksesta heti tammikuun alusta alkaen, ja hyvin pian tämän jälkeen oli selvää, että tulemme vakinaistamaan hänen pestinsä. Nyt kun saamme mukaan myös Pasin joukkueen valmennukseen, niin meillä on kasassa kova valmennustiimi, jolla lähteä etenemään kohti kauden alkua.”

Honkasen mukaan joukkueen rakennus on sujunut talven mittaan positiivisissa merkeissä.

”Joukkueen rakennuksessa on edistytty hyvin aikataulun mukaisesti. Kiinnitimme jo aikaisessa vaiheessa viime vuoden puolella mukaan suuren osan niistä pelaajista, keiden halusimme jatkavan viime kauden joukkueesta, sekä nostimme mukaan edustukseen paljon pelaajia seuran B-junioreista. Heistä moni tulee ottamaan suuren roolin joukkueesta jo ensi kaudella kokeneempien pelaajien rinnalla. Halusimme tietoisesti uudistaa ja nuorentaa joukkuetta. Viime kauden pelaajista meillä on tällä hetkellä jatkosopimus seitsemän pelaajan kanssa, ja muutaman kanssa neuvottelut ovat edelleen käynnissä. Haemme joukkueeseen edelleen myös muutamaa profiilipelaajaa. Harjoitusotteluita on tähän mennessä pelattu viisi, ja niistä on ollut tuloksena kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Nuoret pelaajamme ovat jo tähän mennessä osoittaneet, että he ovat valmiita lunastamaan paikkansa aikuisten peleistä.”


Joukkueen talven harjoitusottelujen tulokset

18.12. KäPa vs. HJS 5-1

15.1. KäPa vs. Klubi 04 1-1

23.1. KäPa vs. Kiffen 2-1

29.1. KäPa vs. HPS 3-0

5.2. KäPa vs. Honka Akatemia 0-0


Joukkueen pelaajasopimukset 16.2.2022

Nimi

Pelipaikka

Syntymävuosi

Jani Kaukomaa

Toppari

1994

Arttu Kilpelä

Maalivahti

1996

Ronald Karlsson

Toppari

1996

Patrik Ahonen

Keskikenttä

1996

Joonas Salmi

Laitapakki

1997

Axel Munck

Maalivahti

2001

Ilmari Lappalainen

Toppari

2001

Casper Lönnqvist

Keskikenttä

2002

Matias Ambasciano

Keskikenttä

2002

Markus Lindholm

Toppari

2003

Toivo Valakari

Keskikenttä

2003

Ilja Sirkin

Keskikenttä

2004

Luka Nokelainen

Maalivahti

2004

Marius Söderbäck

Keskikenttä

2004

Iiro Kärsämä

Hyökkääjä

2004

Onni Viljamaa

Hyökkääjä

2004

Mikael Pulkkinen

Laitapakki

2004

Niilo Heikurinen

Toppari

2004

Ukko Kellokoski

Keskikenttä

2004

Ture Moliis

Laitapakki

2004

Samir Kantelinen

Hyökkääjä

2004

Joonas Kekarainen

Keskikenttä

2005

 

Joukkueen pelaajista 17 on pelannut seurassa myös juniorijoukkueissa. Joukkueella on tällä hetkellä 24 pelaajasopimusta. Vielä julkaisemattomia pelaajasopimuksia on tällä hetkellä kaksi kappaletta.

Viime kauden joukkueen pelaajista ei tälle kaudelle jatka Aaro Nyholm, Simo Partinen, Altti Hellemaa, Luka Lahtinen, Mass Mboup, Karim Jmaali, Tuukka Alavaikko, Miikka Kauppila, Ilmari Pohjanvirta, Heikki Huhtamäki, Abubaker Amin, Emil Pallas, Aarre Pillai, Besart Mustafa, Elias Collin, Urho Huhtamäki, Jimi Bäck ja Peik Koskinen. Kiitokset kaikille ajasta seurassa ja tsemppiä jatkoon!

Seuraavan kerran joukkueen voi nähdä tositoimissa tämän viikon lauantaina klo 17.00, kun vastaan asettuu PKKU. Ottelu pelataan Korson Peakfin Arenalla.


Joukkueen tulevat harjoitusottelut

16.2. klo 17.00 Käpa - PKKU, Peakfin Arena

26.2. klo 12.00 Käpa - TiPS, Peakfin Arena

13.2. klo 20.00 KäPa - PPJ, Talin halli

27.3. klo 14.00 Käpa - GrIFK, Peakfin Arena

2.4. klo 19.00 Käpa - FC Futura, Peakfin Arena

Joukkue on mukana myös Suomen Cupissa. Kakkosen sarjakausi A-lohkossa startataan huhtikuun lopussa.