Käpylän pallo

Edustusjoukkueen upea kausi päättyi nousujuhliin!

28.10.2022
Käpa

Edustusjoukkueen upea kausi päättyi nousujuhliin!

Käpylän Pallon miesten Kakkosessa pelaavan edustusjoukkueen upea kausi päättyi nousujuhliin Miesten Ykköseen kaudeksi 2023. Sarjan viimeiseen otteluun 22.10. Joensuussa lähdettäessä tilanne sarjassa oli se, että isäntäjoukkue JIPPO oli yhden pisteen edellä KäPaa, joten nousua varten vierailijat tarvitsivat voiton, kun taas kotijoukkueelle riitti ottelusta tasapeli. Ottelussa mentiin hyvin pitkälti vierailijoiden hallinnassa heti alkuhetkistä lähtien lukuun ottamatta ottelu loppuhetkiä, kun kotijoukkue haki vimmatusti tasoitusmaalia. Ottelun ainut maali nähtiin ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä, kun kulman jälkitilanteesta syntyneestä ruuhkasta joukkueen kapteeni Joonas Salmi tälläsi pallon voimalla yläriman kautta maalinperukoille. Tuo maali riitti lopulta takamaan vierasjoukkueelle nousun Miesten Ykköseen kaudeksi 2023. Edellisen ja ainoan kerran historiansa aikana KäPa on ollut toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kaudella 2008.

Seuran urheilutoimen johtaja Marko Honkanen on todella tyytyväinen joukkueen tämän kauden suoritukseen.

”Tämä kausi onnistui meidän osaltamme täydellisesti. Teimme viime kauden jälkeen rohkeita ja ennakkoluulottomia päätöksiä joukkueen kasaamisen suhteen, kun edelliskauden joukkueesta yli 20 pelaajaa ei tälle kaudelle mukana enää jatkanut nostimme tilalle nuoria pelaajia B-junioreista. Joukkueen kokeneet pelaajat olivat myös todella suuressa roolissa tämän kauden menestyksessä. Nousu Ykköseen on ennen kaikkea myös koko seuran saavutus ja todella iso asia Käpylän Pallolle. Tavoitteenamme tulee ehdottomasti olla vakiinnuttaa paikkamme ylemmillä sarjatasoilla. Seura on jo pitkään ollut tunnettu todella hyvästä juniorityöstään, ja jatkossa meidät tullaan tuntemaan vielä paremmin myös laadukkaasta työstä miesten edustusjoukkueen osalta. Haluamme jatkossakin tarjota edustusjoukkueessa parhaan mahdollisen paikan pelaajille kehittyä jalkapalloilijana."

Päävalmentaja, vasta 26-vuotias Jordi Aluja, oli ensimmäistä kauttaan vetovastuussa miesten edustustasolla, ja hän kasvoi kauden mittaan rooliinsa todella upealla tavalla.

"Aivan ensimmäisenä haluan kiittää. Suuret kiitokset koko seuralle kaikesta avusta kauden mittaan. Tämä apu on ollut korvaamatonta tämän kauden menestyksen takana. Kiitos pelaajille suuresta sitoutumisesta yhteisiin tavoitteisiin, satoihin harjoitustunteihin, sekä halusta voittaa ja menestyä. Kiitos kaikille joukkueen taustatiimin jäsenistölle: Tuoppi, Alex, Mikkis, Marko, Juuso, Nina ja Aleksi. Ilman teitä tämä kaikki olisi ollut mahdotonta saavuttaa. Enkä puhu ainoastaan voittamisesta vaan myös siitä, että saan nauttia tästä työstä joka päivä teidän kanssanne.

Kiitos kaikille, jotka ovat tulleet Campukselle seuramaan otteluitamme ja kannustamaan joukkuetta. Toivottavasti olemme pystyneet tarjoamaan teille unohtumattomia elämyksiä tämän kauden aikana.

Kiitos vielä kaikille muillekin, jotka ovat auttaneet joukkuetta missä muodossa tahansa. Muhis, Hike, Mace, Marko Syväkari, Jukka Korkka, seuran valmentajat, BSM-joukkueen pelaajat ja kaikki muutkin, jotka vielä tässä jäävät mainitsematta. Te olette tämän seuran sydän.

Tunnen olevani onnekas, kun olen saanut valmentaa tätä joukkuetta. En voi sanoa, että kaikki sujui tällä kaudella todella helposti, mutta joukkueen parissa toimivat henkilöt ovat antaneet joukkueen eteen aina parhaansa. Ennen kauden alkua sanoin haastattelussa, että haluan joukkueen parantavan otteitaan numeroiden valossa verrattuna edelliseen vuoteen ja haluan auttaa joukkuetta rakentamaan tukevan pohjan tuleville kausille, josta ponnistaa eteenpäin korkeammille tasoille. Siinä me myös onnistuimme tällä kaudella. Tämä joukkue on todistanut, että oli vastustajan taso mikä tahansa, niin pystymme olemaan vähintään yhtä hyviä tai jopa parempia. Tappiot kauden alussa osoittivat meille, että Kakkosessa pelaaminen ei tule olemaan helppoa, mutta kun saavutimme sen jälkeen viisi voittoa putkeen, niin saimme lisää itseluottamusta ja se oli vahvuutemme koko loppukauden ajan.

Koko kauden ajan olemme halunneet kilpailla, nauttia ja kehittyä joka päivä. Olemme vaatineet parempaa itseltämme jatkuvasti. Nyt joukkueen on aika kohdata uudet haasteet korkeammalla sarjatasolla. Haluamme ottaa mukaamme seuraavalle kaudella samat hyvät asiat, jotka ovat tuottaneet tulosta tälläkin kaudella, mutta tason koventuessa meidän pitää tehdä asiat vielä paremmin jatkossa.

On aika nostaa tämä seura seuraavalle tasolla ja joukkue tulee olemaan siihen valmis."
 Joukkue tulee aloittamaan Ykkösen kauteen valmistautumisensa viikolla 47 hyvin ansaitun lomansa jälkeen. Kulisseissa tehdään kuitenkin jo kiivaasti töitä seuraavaan kauteen valmistautumisen suhteen. Nousu Ykköseen tulee olemaan hyvä kasvun paikka koko seuran organisaatiolle.

Joukkueen sopimustilanteesta ja muista tulevan kauden tullaan tiedottamaan marraskuun loppupuolella.


Tilastoknoppeja KäPan edustusjoukkueen kaudesta 2022:

  • Joukkue teki kauden aikana 67 maalia (25 ottelussa). Tämä on eniten kaikista Kakkosen joukkueista. 2.68 per ottelu.
  • Joukkue oli kauden kaikissa peleissä tappioasemassa yhteensä ainoastaan 129 minuuttia koko kauden aikana (2160 pelattua minuuttia yhteensä).
  • Joukkueen 25 pelaajasta 18 pelaajaa on omia kasvatteja (pelannut seurassa vähintään B-junioreista lähtien).
  • 11 eniten pelanneesta pelaajasta yhdeksän pelaajaa on seuran omia kasvatteja (pelannut seurassa vähintään B-junioreista lähtien).
  • Onni Viljamaa, Axel Munck ja Luka Nokelainen ovat pelanneet ainoastaan KäPassa. Heillä on vyöllään yhteensä 42 vuotta seurassa.
  • Brian Mansaray, Axel Munck ja Ronald Karlsson ovat nyt olleet  mukan nostamassa joukkuetta kolmessa vuodessa Kolmosesta Ykköseen.
  • 18-vuotias maalivahti Luka Nokelainen pelasi kaikki pelit alusta loppuun eli 2160 minuuttia. Seuraavaksi eniten pelasi Ilmari Lappalainen 2115 minuuttia, Joonas Kekarainen 1902 ja Kristian Yli-Hietanen 1737.
  • Joukkueen pelaajista kahdeksan pelaajaa on pelannut tänä vuonna poikamaajoukkueissa.
  • Maalipörssi: Yli-Hietanen 16, Kärsämä 10, Söderbäck 8, Kekarainen 6, Viljamaa 5, Pulkkinen 3.
  • Kristian Yli-Hietanen oli Kakkosen A-lohkon paras maalintekijä ja kaikkien Kakkosen lohkojen neljäs.

Kakkosen kaikkien lohkojen tilastot löydät täältä.


Nähdään Miesten Ykkösessä kaudella 2023!