Käpylän pallo

Edustusjoukkueen kausiennakko – lauantaina ensimmäinen kotiottelu!

Edustusjoukkueen kausiennakko – lauantaina ensimmäinen kotiottelu!Edustusjoukkueen kausiennakko – lauantaina ensimmäinen kotiottelu!Edustusjoukkueen kausiennakko – lauantaina ensimmäinen kotiottelu!
27.04.2022
Edustus

Käpylän Pallon miesten edustusjoukkueen kausi alkaa vappuaattona lauantaina 30.4. klo 16.00 Vallilanlaakson Campuksella, ja vastaan asettuu Kotkan Peli-Karhut.

Viime kaudella joukkue sijoittui Kakkosen A-lohkossa sijalle seitsemän. Tälle kaudelle tavoitteeksi on asetettu neljän parhaan joukkoon sijoittuminen sarjassa. Joukkue pelaa kotiottelunsa Vallilanlaakson Campuksella, jossa on parhaillaan rakenteilla uudet katsomot, joten ottelutapahtumille on tarjolla entistä paremmat puitteet.

Viime kauden jälkeen joukkue on kokenut suuren, mutta hallitun muutoksen pelaajistossaan, kun kaiken kaikkiaan 23 pelaajaa viime kauden joukkueesta vaihtoi maisemaa tälle kaudelle. Vuoden 2020 Kolmosen kaudella nykyisistä pelaajista oli mukana ainoastaan Axel Munck ja Ronald Karlsson.

Pidempään edustusjoukkueessa vaikuttaneista pelaajista Tuukka Alavaikko suorittaa vaihto-opintojaan ulkomailla, Touko Laakkonen siirtyi PPJ:n riveihin ja Jimi Bäck toimii pelaajavalmentajana LePassa. 19-vuotias Elias Collin siirtyi hienosti onnistuneen Kakkosen kauden jälkeen Veikkausliigaan Hakan riveihin. Matias Ambasciano oli koko viime kauden lainalla Gnistanista, ja tälle kaudelle hän teki sopimuksen jo talvella KäPan kanssa. Joukkueeseen tekee paluun seuran oma kasvatti Ilmari Lappalainen, joka pelasi suuressa roolissa viimeiset 2 vuotta Kiffenissä. Arttu Kilpelä liittyi mukaan maalivahtiosastolle FC Espoosta ja Toni Kupari siirtyi joukkueeseen Bangkokista FCB Thailandista. Viime kauden joukkueesta jatkavat myös mm. Patrik Ahonen, Roope Hammar ja Casper Lönnqvist.

Urheilutoimenjohtaja Marko Honkasen mukaan joukkueen rakennuksessa onnistuttiin todella hyvin seuran tavoitteiden mukaisesti.

  • Halusimme entisestään nuorentaa edustusjoukkueen pelaajarakennetta ja nostaa rohkeasti mukaan pelaajia seuran omista junioreista. Viime vuonna B-junioreissa pelanneet kundit ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen tällä kaudella miesten peleihin edustusjoukkueessa. Junioreista edustukseen nousseista pelaajista kaikkiaan seitsemällä pelaajalla on vyöllään poikamaaotteluita. Kokeneemmat pelaajat ovat totta kai myös todella suuressa ja tärkeässä roolissa joukkueen runkopelaajina sekä suunnannäyttäjinä nuoremmilleen. Muun muassa Jani Kaukomaan, Ronald Karlssonin ja Joonas Salmen kokemus Ykkösestä pelaamisesta on todella tärkeä palanen nuorta joukkuetta.

Talvikaudella nuori joukkue pelasi tuloksellisesti todella hyvin ja voitti Winterliigan. Harjoitusotteluissa joukkue kärsi ainoastaan yhden tappion. Suomen Cupissa matka katkesi karvaasti 3. kierroksella, kun Kiffen voitti ottelun rangaistuspotkuilla.

Päävalmentaja Jordi Aluja aloittaa ensimmäisen kautensa päävalmentajana aikuisten sarjoissa. 26-vuotias Aluja on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut valmentaja ja toiminut synnyinmaansa lisäksi valmentajana Kambodzhan pääsarjan Ankgor Tiger FC:ssä ja viimeiset kaksi vuotta FC KTP:ssä Veikkausliigassa sekä Ykkösessä valmentajana, fyysisenä valmentajana ja maalivahtivalmentajana. Hän on suorittanut UEFA A -valmentajalisenssin.

Joukkueen toisena valmentajana toimii Juuso Kokkonen, joka toimii seurassa myös B2-joukkueen vastuuvalmentajana. Fyysisestä valmennuksesta vastaa espanjalainen Alejandro del Peso, maalivahteja koutsaa seuran maalivahtivalmennuksen päällikkö Oliver Pannell ja fysioterapeuttina toimii jo usean vuoden kokemuksella totuttuun tapaan Mikko-Ville ”Mikkis” Hyyhönen.

Päävalmentaja Jordi Aluja kertoo joukkueesta ja sen valmistautumisesta Kakkosen kauteen.

Mitkä ovat ajatuksesi joukkueen talvikaudesta?

  • Joukkueen taitavista yksilöistä on talven mittaan kasvanut tiivis yhtenäinen ryhmä, joka toimii samalla aaltopituudella kentällä. Kehitämme jatkuvasti joukkueen yksilöitä pelaamaan yhtenäisen pelitavan mukaisesti kentällä kollektiivista jalkapalloa. Talven aikana tuloksiakin tärkeämpää oli pelaajien kehittyminen yksilöinä ja joukkueena.

Mitkä ovat ajatuksesi tämän kauden pelaajistosta?

  • Joukkueen pelaajarunko oli kasassa jo melko aikaisessa vaiheessa ja olemme päässeet antamaan kaikille hyvin mahdollisuuksia näyttää osaamistaan harjoitusotteluissa. Tässä vaiheessa kautta olen todella tyytyväinen ryhmään, joka meillä on kasassa ja odotan innolla, että pääsemme taistelemaan tavoitteidemme eteen.

Mitkä ovat joukkueen vahvuudet?

  • Meillä on nuori joukkue, joka on todella energinen ja kunnianhimoinen ja haluamme ammentaa tästä voimaa kaikkeen tekemiseemme. Joukkuehenkemme on todella hyvä. Viime kaudesta jatkavat kokeneemmat pelaajat ovat tärkeinä esimerkkeinä uusille tulokkaille ja ovat tärkeitä johtajia, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. He ovat joukkueen kokonaisuuden kannalta todella suuressa roolissa. Joukkueen valmennustiimi on myös todella yhtenäinen ja työskentelee todella kovasti tavoitteidensa eteen.

Mitkä ovat joukkueen kauden tavoitteet?

  • Ensisijaisena tavoitteenamme on parantaa viime kauden tulosta, mitä tulee saavutettuihin pisteisiin, sekä tehtyihin ja päästettyihin maaleihin.  Haluamme olla joukkue, jolla on selkeä identiteetti, joka toimii seuran arvojen mukaisesti, sekä haluaa olla paras jokaisessa pelissä. Haluamme tehdä parhaamme, jotta sijoitumme 4. parhaan joukkoon ja pystymme tarjoamaan kannattajillemme paljon voittoja sekä näyttävää jalkapalloa.
     


Joukkueen kapteenistoon valitulle 18-vuotiaalle Marius Söderbäckille kausi on ensimmäinen kokonainen aikuisten peleissä, vaikka debyytti Kakkosessa toki jo tulikin viime kaudella. Marre on pelannut KäPassa 11-vuotiaasta alkaen. Tätä ennen hän on edustanut HJK:ta ja Nurmijärven Jalkapalloseuraa.

  • "Talvikausi on mennyt jengiltä nousujohteisesti ja meno on parantunut viikko viikolta. Tulemme olemaan nuori joukkue, joka lähtee pelaamaan voitosta jokaisessa pelissä. Henkilökohtaisena tavoitteena on pelata ehjä ensimmäinen kausi Kakkosessa ja joukkueena tavoitteena on sijoittua mahdollisimman korkealle", Marre toteaa.

Joukkueen taustahenkilöt 2022

Päävalmentaja: Jordi Aluja
Valmentaja: Juuso Kokkonen
Maalivahtivalmentaja: Oliver Pannell
Fysioterapeutti: Mikko-Ville Hyyhönen
Fyysinen valmentaja: Alejandro del Peso
Joukkueenjohtaja: Marko Honkanen
Kotikenttä: Vallilanlaakso, Campus 1
Kapteenisto: Jani Kaukomaa ©, Joonas Salmi, Marius Söderbäck, Ronald Karlsson
Joukkueen keski-ikä: 20 vuotta
Sarja: Kakkonen Lohko A. KäPa, Kiffen, Atlantis, PKKU, NJS, PeKa, Lahden Reipas, KuFu, FC LaPa, PPJ, FC Futura, JIPPO

Otteluohjelma: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/team/60487/fixture

Winterliigan tulokset talvikaudella: https://winterliiga.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=kapa_0006&sarja=M2-3


Somekanavat

Twitter             kapaedustus
Instagram       kapaedustus

Joukkueen sopimuspelaajat 2022

Maalivahdit

Axel Munck (-01), Luka Nokelainen (-04), Arttu Kilpelä (-96)

Puolustajat

Ture Moliis (-04), Niilo Heikurinen (-04), Jani Kaukomaa (-94), Mikael Pulkkinen (-04), Ilmari Lappalainen (-01), Roope Hammar (-01), Ronald Karlsson (-96), Joonas Salmi (-97)

Keskikenttäpelaajat

Casper Lönnqvist (-02), Toivo Valakari (-03), Marius Söderbäck (-04), Ilja Sirkin (-04), Joonas Kekarainen (-05), Toni Kupari (-00), Ukko Kellokoski (-04).

Hyökkääjät

Samir Kantelinen (-04), Patrik Ahonen (-96), Matias Ambasciano (-02), Onni Viljamaa (-04), Iiro Kärsämä (-04).

 

Tiesitkö?

Joukkueen pelaajista 18 on pelannut KäPassa jo juniori-ikäisenä. Joukkueen pelaajista Axel Munck (21v), Onni Viljamaa (17v) ja Luka Nokelainen (17v) eivät ole koskaan pelanneet muualla kuin KäPassa ja ovat edustaneet seuraa yhteensä lähes 40 vuoden ajan.

Kuvat: Mikko Piispa (c)

Tervetuloa kannustamaan edustusjoukkuetta Vallilanlaakson Campukselle!