Käpylän pallo

Waltteri Piispanen on valittu KäPan uudeksi talenttivalmentajaksi

Waltteri Piispanen on valittu KäPan uudeksi talenttivalmentajaksiWaltteri Piispanen on valittu KäPan uudeksi talenttivalmentajaksi
22.12.2021
Käpa

KäPan talenttivalmentajaksi on valittu 27-vuotias Waltteri Piispanen. Viimeiset 2 vuotta Waltteri on työskennellyt FC Jazzin talenttivalmentajana Porissa. Hän aloittaa KäPassa ensi vuoden alussa.

Seuran talenttivalmentajana viimeiset 4 vuotta toiminut Marko Honkanen on todella mielissään Piispasen kiinnittämisestä KäPaan.

  • Kun aloitimme rekrytoimaan seuraan uutta talenttivalmentajaa, oli Waltteri tehtävään meidän ykkösehdokkaamme. Rekrytointiprosessi sisälsi mm. mallitreenien johtamisen ja haastattelun ja näiden myötä viimeistään olimme täysin varmoja siitä, että hän on seuraamme todella hyvin soveltuva valmentaja. Myös Waltterin kokemus entuudestaan talenttivalmentajan tehtävistä painoi vaakakupissa todella paljon.

Annetaan seuraavaksi puheenvuoro Waltterille itselleen.

Kerro hieman itsestäsi?

Olen kotoisin Lappeenrannasta, perheeseen kuuluu avovaimo ja koira. Valmennusura alkoi alunperin siirtyessäni pelaamaan kasvattajaseura LAUTP:sta naapuripitäjä Imatran Palloseuraan täysikäisyyden kynnyksellä. Haaveilu valmentamisesta ammattina muuttui selkeäksi tavoitteeksi Haaga-Helian liikunnanohjaajan AMK-opintojen alkaessa Vierumäellä ja osoitteen siirtyessä Lahteen. Valmennuksellisesti pidänkin kasvattajaseuranani FC Kuusysiä, jossa toimin Lahdessa asuessani viiden vuoden ajan pääasiassa C-ikäluokkien parissa ja samanaikaisesti parin vuoden ajan myös Palloliitossa erilaisissa projekteissa. Vuoden 2019 loppupuolella oli vuorossa muutto Poriin FC Jazzin talenttivalmentajaksi, ja edelliset kaksi vuotta olen työskennellyt U15–U19-ikävaiheen potentiaalisten pelaajien toimintaympäristöissä, eli pääosin seuran Kakkosta pelaavan miesten edustusjoukkueen valmennustiimissä.

Mitkä ovat tavoitteesi valmentajana?

Tavoitteeni valmentajana liittyvät ainakin tällä hetkellä enemmän toiminnan sisältöön ja laatuun, kuin pidemmän aikavälin valmentajastatuksen miettimiseen. Haluan tehdä omassa ympäristössäni päivittäin asiat niin hyvin kuin mahdollista, ja uskon, että se johtaa lopulta sille tasolle, jolle haluan työssäni edetä.

Mitä tiedät entuudestaan KäPasta seurana?

KäPa on profiloitunut suomalaisessa seurakentässä mielestäni yhteisöksi, jossa jalkapalloilullisesti tavoitteellisten ihmisten on hyvä olla. KäPa on toiminut myös suunnannäyttäjänä useille merkittäville arvomaailmaan pohjautuville valinnoille kotimaisessa jalkapallossa, ja on inspiroivaa päästä työskentelemään ympäristöön, jossa on taatusti samanhenkisiä ihmisiä niin kentällä, teknisellä alueella kuin toimistossakin.

Mitä haluaisit sanoa tässä vaiheessa koko KäPa yhteisölle?

Mukavaa joulun- ja uudenvuodenaikaa KäPa-yhteisölle; nähdään kentillä melkein heti ilotulitusten päätyttyä!

 

Tervetuloa Käpylän Palloon Waltteri!