Otto Fält Käpylän Pallon uudeksi päätoimiseksi valmentajaksi

Otto Fält Käpylän Pallon uudeksi päätoimiseksi valmentajaksi

10.09.2021

Oululaislähtöinen 25-vuotias Otto Fält on valittu Käpylän Pallon uudeksi päätoimiseksi valmentajaksi. Kaudella 2022 hän tulee toimimaan 2010 ja 2011 United-joukkueiden vastuuvalmentajana seuran valmennuksen kehittämisen ohella. Otto on valmentanut vuodesta 2016 alkaen ja viimeiset 2 vuotta hän on toiminut päätoimisena ammattivalmentajana. Tällä hetkellä hän toimii vastuuvalmentajana Oulun Tervareiden 2010-syntyneiden ikäluokassa sekä Herculeksen seurayhteisön C14 yj -joukkueessa. Hän on suorittanut UEFA B -valmentajatutkinnon.

  • "Oton rekrytointiprosessi KäPaan alkoi oikeastaan jo melkein vuosi sitten, kun hän oli yhteydessä meihin päin ja kyseli mahdollisuuksista olla jatkossa osa KäPa-yhteisöä. Kävin haastattelemassa Ottoa ja seuraamassa hänen toimintaansa joukkueiden kanssa arjessa kesäkuussa Oulussa. Hänen yksilökeskeinen lähestymistapansa ja hyvät vuorovaikutustaidot pelaajien kanssa tekivät suuren vaikutuksen. Saimme hänestä myös hyvät suositukset, joten päätös hänen palkkaamisestaan tehtiin nopealla aikataululla. Saamme hänestä seuraan motivoituneen ammattilaisen, jolla on valtava halu kehittyä ja oppia uutta. Tästä kertoo myös hänen ennakkoluulottomuutensa lähteä valmentamisen perässä toiselle puolelle Suomea", seuran talenttivalmentaja Marko Honkanen avaa Fältin palkkaamista.


Annetaan seuraavaksi Oton itse kertoa hieman taustastaan ja tavoitteistaan valmentajana.

Millainen on pelaaja- ja valmentajataustasi?

Pelasin jalkapalloa C-junioriksi asti OsPan ja Tervareiden riveissä. Sählyä tuli pelattua Oulussa 1&2 divisioonatasoilla ja yksi kausi Saksan Bundesliigassa. Valmennusurani olen viettänyt tähän asti Tervareissa. Vuonna 2016 hyppäsin 2003-syntyneiden ikäluokkaan valmennukseen mukaan. Olen ollut useamman ikäluokan mukana vuosien aikana 8v8 ja 11v11 -vaiheissa. Pisimpään olen ollut 2007-syntyneiden ikäluokan kanssa.

Millä fiiliksillä suuntaat kohti Helsinkiä ja Käpylän Palloa?

Odottavat on fiilikset. Seura ja laji veti puoleensa, mutta eiköhän tuo Helsinki tule myös tutuksi. Seuran tahtotila pelaajakehityksestä vakuutti, ja innolla tuon oman panokseni sen eteen. KäPa ympäristönä auttaa myös itseäni kehittymään valmentajana.

Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteesi valmentajana?

Haluan kehittää itseäni jatkuvasti kokonaisuutena. Lähivuosien tavoitteena on parantaa tietotaitoa varsinkin psyykkisen- ja taitovalmennuksen osalta. Isomman kuvan tavoitteena on ulkomailla valmentaminen.

Mitkä ovat vahvuutesi valmentajana?

Lasten ja nuorten kanssa tulen erittäin hyvin toimeen. Vahvimmillaan olen positional play -periaatteiden ja teknistaktisten konseptien opettamisen äärellä. Pelin taktiset nyanssit on kiinnostaneet aina, ja niiden pyörittelyyn meneekin aikaa, vaikka ei oman ikäluokan kanssa kyseisiä asioita pysty vielä edes miettiä.


Tervetuloa seuraan Otto!


Tervereiden uutisen aiheesta löydät täältä.

 

Dataline Sport | Molentum Oy