Käpylän pallo

Käpylän Pallo perustaa uuden United-joukkueen 2013-syntyneille pelaajille

Käpylän Pallo perustaa uuden United-joukkueen 2013-syntyneille pelaajille
20.07.2021
Käpa

Käpylän Pallo perustaa lokakuussa 2021 uuden United-joukkueen 2013-syntyneille pelaajille. Joukkueen valmentajina toimivat Jesse Martin, Mikko Helsenius ja Elias Helpelä. Joukkueen toiminnasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä joukkueen vastuuvalmentajaan Jesse Martiniin ([email protected])


United-joukkueet ovat ikäluokan edustusjoukkueita, joihin pelaajat nimetään kahdeksannen ikävuoden syksyn try outtien perusteella yhdessä valmennuksen ja valmennuspäällikön toimesta. United-joukkueet pyrkivät kilpailullisesti mahdollisimman korkealle niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Konseptin tarkoitus on tarjota huippupelaajakehitykseen suuntautuva pelaajapolku tavoitteellisille ja jalkapalloammattilaisuutta tavoitteleville pelaajille. Joukkueessa toimii seuran nimittämä ammattivalmennus sekä toiminta on hyvin suunnitelmallista ja pelaajien kehittymistä seurataan sekä dokumentoidaan läpi vuositason.

United-joukkueet osallistuvat lisäksi Sami Hyypiä -akatemian toimintaan, jonka perusteella pelaajien kehittymistä pystytään vertailemaan niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin huippupelaajien standardeihin peilaten. Perheiltä ja pelaajilta edellytetään sitoutumista sekä pitkäjänteistä suhtautumista harjoittelun tuomiin tuloksiin. Kilpajoukkueessa tulee olla valmis sietämään pettymyksiä ja vastoinkäymisiä turvallisessa ja pedagogisessa ympäristössä. Joukkue päivitetään syksyisin ja liikkuminen tasojen välillä on on mahdollista. Pelaajan siirtäminen tasolta toiselle pitää informoida perheille hyvissä ajoin vähintään 2 viikkoa ennen siirtoa. Siirto tasojen välillä on mahdollista myös kauden aikana jos se on pelaajan edun mukaista. Viimeisen kolmen vuoden aikana United-joukkueista on noussut useita pelaajia aina poikamaajoukkueisiin saakka. Toiminnan tehokkuudesta ovat osoituksena lisäksi ulkomaille siirtyneet ammattilaisuutta tavoittelevat seuran nuoret pelaajat. 


Miten varmistamme pelaajakehityksen UNITED-joukkueissa: 

1. Ammatillinen ja osaava valmennus, joilla on ymmärrys tuon ikä- ja kehitysvaiheen keskeisistä sisällöistä ja avainasioista 

2. Ikä- ja kehitysvaiheille suunnattu opetussuunnitelma pelin oppimiseen ja jalkapalloilijana kehittymiseen

3. Kilpailullinen arki ikävaiheeseen sopivalla ja luontevalla tavalla, jossa aina korkea yrittämisen taso

4. Riittävä haastetaso peleissä ja kilpailuissa niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin