KäPa-kasvatit valloittavat Hampuria – ”Saksassa futis on tietyllä tavalla kuin uskonto”

KäPa-kasvatit valloittavat Hampuria – ”Saksassa futis on tietyllä tavalla kuin uskonto”

01.07.2021

Juho ja Jesse Kilo viettivät kesälomansa Suomessa, mutta palasivat takaisin Pohjois-Saksaan tekemään töitä unelmiensa eteen.

Saksalainen perinneseura HSV oli keväällä 2020 suomalaisyleisön suurennuslasin alla, kun Joel Pohjanpalo mätti maaleja lainalla ”Die Rothosenissa”. Hyökkääjä teki suuren vaikutuksen hampurilaiskannattajiin – samaa tavoittelevat neljä muuta suomalaista, jotka pyrkivät etenemään kohti Volksparkstadionin kirkkaita valoja.

Suomalaisnuorukaisista Anssi Suhonen, 20, on jo harjoitellut sekä pelannut edustuksen kanssa. Suhonen siirtyi HSV:hen jo tammikuussa 2017 seuraten vuotta vanhempaa Tobias Fagerströmiä. Tämän jälkeen suomalaisten määrä on tuplaantunut, kun Kilon veljekset Juho, 19, ja Jesse, 17, siirtyivät seuraan.

Fagerström edusti suomessa karjaalaista BK-46:ta, mutta kolme muuta ovat siirtynyt seuraan Käpylän Pallosta. Seurojen välinen yhteistyö syntyi Suhosen siirron myötä ja se jatkuu yhä tänä päivänä muun muassa seuravierailujen muodossa.

Miksi juuri KäPa? Myös SAPA:a ja IF Gnistania edustaneen Juho Kilon mukaan seurassa oli huomattavan paljon kilpailua, eikä todellista kulttuurishokkia tullut, vaikka Saksassa toki yleisesti ollaan vielä askel Suomea edellä.

– KäPa:ssa on mielestäni onnistuttu luomaan voittamisen kulttuuria. 1999 ja 2000 syntyneissä sitä näkyi jo ensimmäisen kerran, ja meillä oli nollaykkösten kanssa todella hyvä ikäluokka. Jokapäiväinen tekeminen on ollut sen verran laadukasta, että pelaajat ovat päässeet eteenpäin Suomessa ja Euroopassa, Kilo tuumii.

– HSV:ssä huomaa vielä enemmän, ettei kukaan halua hävitä tai edes joutua höynässä keskelle. Halu voittaa jokainen tilanne treeneissä ja peleissä on todella kova. 

Tätä halua Kiloilta löytyy.


Lue artikkeli kokonaisuudessaan Palloliiton sivuilta:
https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/kapa-kasvatit-valloittavat-hampuria-saksassa-futis-tietylla-tavalla-kuin-uskonto

Dataline Sport | Molentum Oy