Haastattelussa KäPan edustusjoukkueen Seppo Felt ja Mikko-Ville Hyyhönen
Haastattelussa KäPan edustusjoukkueen Seppo Felt ja Mikko-Ville Hyyhönen

Haastattelussa KäPan edustusjoukkueen Seppo Felt ja Mikko-Ville Hyyhönen

28.05.2021

Kakkosessa pelaava KäPan edustusjoukkue aloittaa sarjakautensa lauantaina 29.5. vierasottelussa Kotkan PeKaa vastaan. Päävalmentaja Ossi Virran johtama joukkue pelaa ensimmäisen kotiottelunsa KäPa Campuksella sunnuntaina 13.6., kun Vallilanlaaksoon saapuu vieraaksi Järvenpään Palloseura.

Alkavan sarjakauden kunniaksi edustusjoukkueen maalivahtivalmentaja Seppo ”Sepi” Felt ja fyysinen valmentaja Mikko-Ville ”Mikkis” Hyyhönen lupautuivat haastatteluun.Kertokaa KäPa-ihmisille hieman omasta pelaajataustastanne.

Sepi: Pelasin HJK:ssa A-junnuihin saakka, lisäksi minulla on poikamaaotteluita. Olin aikuisena vuonna 1988 yhden kauden HJK:n miesten SM-sarjajoukkueessa, joka voitti Suomen mestaruuden. Valmentajana oli Jyrki Heliskoski. En saanut tällä kaudella kuitenkaan peliminuutteja. Myöhemmin pelasin Helsingin 1. ja 2. divarin joukkueissa (KäPa, HIFK, FC Kontu, TiPS, IF Gnistan ja Kiffen). Pelaajaura tuli päätökseen vuonna 2000, jonka jälkeen aloitin valmentamisen.

Mikkis: Olen Tampereen Ilveksen kasvatti. Aloittelin jalkapallon peluun 8-vuotiaana ja 13-vuotiaaksi asti tuli harrastettua tosi monipuolisesti liikuntaa uinnista kilpatanssiin. Sittemmin 15-vuotiaasta eteenpäin miesten joukkueisiin siirtymisen johdosta on tullut pelattua Veikkausliigaa muutamia otteluita ja Ykköstä sitten vähän reilummin.


Miten päädyit KäPaan?

Mikkis: Tulin KäPan toimintaan mukaan vuonna 2017 edustusjoukkueen fysioterapeutiksi. Jo alusta asti on ollut tosi hyvä fiilis KäPan toiminnasta ja koen, että joka vuosi kehitytään ja kehityn mukana. Toimintaympäristö on ollut erittäin mielekäs, ja tykkään omasta työstäni auttaa pelaajia kehittymään ja kuntoutumaan niin pienistä kuin isommistakin vammoista.

Sepi: Valmentaminen alkoi kaudella 2021 HJK:ssa C-ikäisten (86- ja 87-syntyneet) maalivahtien kanssa. Kolmella seuraavalla kaudella jatkoin HJK:n B- ja A-nuorten parissa. Kaudella 2005–2006 olin FC Espoon miesten 2. divarijoukkueen maalivahtivalmentajana. Vuonna 2007 pidin välivuoden, jonka jälkeen palasin HJK:n organisaatioon Klubi 04:n sekä A- ja B-junioreiden maalivahtivalmentajaksi. Kaudella 2012 olin myös HJK:n miesten liigajoukkueen maalivahtivalmentajana – syksyllä pokattiin liigamestaruus. Jatkoin Klubi 04:ssä vuoteen 2015 saakka, jonka jälkeen olin yhden kauden FC Viikinkien miesten 2. divarijoukkueen maalivahtivalmentaja. Käpylän Palloon siirryin keväällä 2017, joten nyt käynnissä on jo viides kausi KäPassa.


Minkä takia haluat valmentaa juuri KäPassa?

Sepi: KäPalla on ollut aina hyvä meininki ja tavoitteet pelaajakehityksenpuolella. Koska arvostan pelaajakehitystavoitteita, niin on hienoa toimia sellaisessa ympäristössä, jossa pelaajia halutaan jatkuvasti kehittää ja viedä eteenpäin.

Mikkis: KäPassa on hyvä kilpailullinen fiilis viedä nuoria pelaajia eteenpäin ja auttaa heitä mahdollisimman paljon. Tykkään tästä tosi paljon. Se on todella mielekästä tekemistä.


Mikä on paras KäPa-muistosi?

Mikkis: Niitä on tullut tässä lyhyessäkin ajassa tosi paljon. Viime vuoden nousu 2. divariin on varmasti yksi tuoreimmista. Erittäin hyvä muisto on myös se, kun olin katsomassa KäPan UEFA Youth League -peliä, jossa ikämiehet toimivat pallopoikina. Se jotenkin korosti KäPa hyvähenkistä yhteistekemistä.

Sepi: Viimeisimpänä muistona tulee mieleen edarin nousu viime kauden päätteeksi takaisin Kakkoseen. Aiemmista muistoista tulee vahvasti mieleeni myös ensimmäiset 2. divarin pelini vuonna 1987, jolloin pelasin HJK:n lainamiehenä KäPassa ja kirjautin tililleni ekat miesten 2. divarin pelit.


KäPan edustusjoukkue aloittaa pian Kakkosen pelit. Millaisia terveisiä haluaisit lähettää KäPa-yhteisölle?

Sepi: Koronan vaikutuksesta huolimatta haluan toivottaa kaikki tervetulleiksi kannustamaan KäPan joukkueita. Kentällä nähdään varmasti lahjakkaita pelaajia!

Mikkis: Mulla on välillä lasit niin huurussa tai likaiset, että pahoittelut, jos näyttää siltä, että en aina moikkaa! Kun rajoitukset helpottavat, niin nautitaan taas futiskesästä. Aina saa tulla juttelemaan!


Kiitos, Sepi ja Mikkis! Nähdään edustusjoukkueen peleissä!

 

KäPan joukkueen kokoonpano löytyy täältä.
Edustusjoukkueen otteluohjelmaan pääset täältä.

Dataline Sport | Molentum Oy