Ossi Virta Käpylän Pallon edustusjoukkueen päävalmentajaksi

Ossi Virta Käpylän Pallon edustusjoukkueen päävalmentajaksi

03.11.2020

Kaudella 2021 Kakkosessa pelaavan Käpylän Pallon edustusjoukkueen uusi päävalmentaja on 32-vuotias Ossi Virta. Virta aloittaa työskentelyn KäPassa maanantaina 9.11.2020.

Virta siirtyy KäPaan Kotkan KTP:stä, jossa hän on toiminut Ykkösessä pelaavan edustusjoukkueen valmentajana sekä seuran talenttivalmentajana. Ennen KTP:tä Virta toimi SJK:n akatemian johtajana.

UEFA A -tutkinnon ja Valmentajan ammattitutkinnon suorittanut Virta palaa kotiin, sillä hän toimi KäPassa valmentajana, junioripäällikkönä ja valmennuspäällikkönä peräti 10 vuoden ajan vuosina 2005–2015.

"Minulla on tällä hetkellä huikeat fiilikset. Kun aloitin pelaamisen KäPassa vuonna 1992, unelmani oli pelata joskus seuran edustusjoukkueessa, mikä sitten aikanaan toteutui. Aloitin KäPassa valmentajana vuonna 2005. Haaveenani oli silloin, että voisin olla joskus päävalmentajana KäPan edustusjoukkueessa. Valmentaessani KäPan junioreita monta vuotta sitten toivoin, että voisin valmentaa samoja pelaajia seuran edustusjoukkueessa ja voisimme pelata KäPa-futista. Tämä oli vuosia sitten kaukainen unelmani, joka nyt toteutuu", Virta kertoo.

Virta palaa KäPaan erittäin motivoituneena. Valmentaja odottaa uutta kautta innoissaan. Koska joukkueen rakentaminen on vasta käynnissä, tulostavoitteet täsmentyvät ennen sarjan alkua.

"Odotan innolla, että pääsen toteuttamaan yhdessä muun valmennustiimin kanssa niitä ajatuksia ja suunnitelmia, joita olemme valmennustiimin kanssa miettineet. Olen innoissani, että pääsen tekemään töitä nuorten pelaajien kanssa, rakentamaan päävalmentajan ominaisuudessa joukkuetta sekä suunnittelemaan toimintaa kuukausi-, viikko- ja vuorokausitasolla. Odotan nimenomaan päivittäistä tekemistä."

Vuonna 2015 Virta oli osa Simo Valakarin (myös vahva KäPa-tausta) valmennustiimiä Veikkausliigan voittaneessa SJK:ssa. KTP:ssä prosessi on puolestaan huipentumassa taisteluun Veikkausliiga-noususta.

⚽⚽⚽

Mitä oppeja matkan varrelta on tarttunut mukaan?

"Aikuisurheilu on tuonut mukanaan paineet ja tulostavoitteet. Valmentajan näkökulmasta kilpailullisuus on erilaista kuin juniorijalkapallossa. Olen henkisesti paljon vahvempi kuin viisi vuotta sitten ja osaan käsitellä pettymyksiä ja paineita paljon paremmin. Tuloksiin liittyy tietysti myös vastustajien scouttaaminen ja vastustajan pelaamisen analysointi. Olen kehittynyt ottelukohtaisten suunnitelmien tekemisessä. SJK:ssa ja KTP:ssä olen ymmärtänyt, mitä menestyminen vaatii. Olen pyrkinyt jatkuvasti päivittämään pelikirjani sivuja ja olemaan innovatiivisempi toiminnassani", Virta arvioi.

Ossi Virran siirtyminen KäPaan vahvistaa seuran pelaajaputken loppupäätä. Kakkoseen noussut edustusjoukkue toimii tiiviissä yhteistyössä seuran A- ja B-junioreiden kanssa. Valmentajien jatkuva vuorovaikutus mahdollistaa jokaisen pelaajan yksilöllisen tilanteen ja kehittymisen huomioimisen.

KäPan strategian kulmakivenä on tarjota nuorille pelaajille ponnahduslauta ammattilaiseksi asti. Yksi osa tätä tavoitetta on nostaa nuoria KäPa-pelaajia rohkeasti seuran edustusjoukkueeseen ja sitä kautta miesten peleihin.

"Olen ihmisenä todella avoin ja haluan jakaa muille valmentajille kaikki ne tiedot ja opit, joita minulla on. Samalla haluan oppia muilta valmentajilta. Haluan olla yhdessä muiden valmentajien kanssa kehittämässä KäPaa entistä paremmaksi seuraksi. Olen milloin tahansa muiden valmentajien käytettävissä, jos he haluavat keskustella kanssani esimerkiksi pelaajakehityksellisistä painopisteistä. KäPassa on paljon erinomaisia valmentajia ja uskon, että saamme yhdessä hyviä tuloksia aikaan."

Päättyneellä kaudella KäPan päävalmentajana toiminut ja edustusjoukkueen hienosti Kakkoseen nostanut Kalle Vasse jatkaa seurassa myös kaudella 2021. Vasse toimii Virran valmennustiimissä toisena valmentajana. Myös maalivahtivalmentaja Seppo Felt sekä fysioterapeutti ja fysiikkavalmentaja Mikko-Ville Hyyhönen jatkavat edustusjoukkueen tiimissä tulevalla kaudella.

Virta toimii KäPassa myös 2010-syntyneiden United-joukkueen toisena valmentajana yhdessä vastuuvalmentaja Aleksi Piiraisen kanssa. Virran osaaminen, kokemus ja intohimo saadaan näin ollen käyttöön myös KäPan junioritoiminnassa.

Viiden vuoden Suomi-kierroksensa jälkeen KäPaan palaava Virta lähettää lopuksi terveiset koko seurayhteisölle. 

"Haluan lähettää kaikille valmentajille, vanhemmille ja muille seurassa toimiville henkilöille sellaiset terveiset, että jatkakaa sitä upeaa työtä, jota olette tehneet kaikki nämä vuodet. On ollut hienoa seurata ulkopuolelta, kuinka KäPasta on lähtenyt pelaajia ulkomaille, noussut Veikkausliigaan ja ponnistanut Huuhkajiin asti. Iso kiitos kaikille toimijoille, jotka ovat olleet mahdollistamassa pitkäjänteistä pelaajakehitystä. On todella hienoa palata takaisin seuraan."

 

Tervetuloa takaisin kotiin, Ossi!

 

(Kuva: Jussi Eskola)

Dataline Sport | Molentum Oy