Koronavirusepidemian vaikutukset KäPan toiminnassa osa 2

15.03.2020

JOHTOKUNNAN KIRJE KÄPA-YHTEISÖLLE
 

Hyvä KäPa-yhteisön jäsen,

Pieni yhteisö on suuren haasteen edessä. Tilanne on monella tavalla poikkeuksellinen myös KäPassa. Seura on kuitenkin selvinnyt vaikeista vaiheista aikaisemminkin. Erilainen tilanne mittaa myös seurahenkeä. Yksinkertaisia ratkaisuja ei ole, mutta kaikki kivet on käännettävä sen eteen, että seura elää ja voi hyvin myös jatkossa. Sopeuttamistoimenpiteet eivät ole helppoja, mutta ne ovat välttämättömiä, jotta KäPa voi jatkaa toimintaansa myös tulevaisuudessa.
 

Johtokunta on päättänyt tänään sunnuntaina 15.3.2020 kokouksessa seuraavista toimenpiteistä:

  • KäPa seuraa jatkuvasti koronatilanteen etenemistä. Noudatamme viranomaisen ohjeita ja tiedotamme säännöllisesti tilanteen etenemisestä.
  • Joukkueiden toiminta on keskeytetty 30.4.2020 asti. Mikäli tilanne paranee olennaisesti, joukkueiden toimintaa voidaan jatkaa aikaisemmin. Seura selvittää Palloliitolta, onko pienryhmävalmennuksen tarjoaminen mahdollista huhtikuun aikana. Tiedotamme asiasta tarkemmin saatuamme Palloliitolta vastauksen.
  • KäPan valmennuspäälliköt ja ammattivalmentajat laativat maaliskuun aikana kattavat kirjalliset ja videoidut omatoimiharjoittelun ohjeet huhtikuuta varten. Ikävaiheen mukaan suunnittelut ohjeet jaetaan jokaiselle KäPa-pelaajalle riippumatta siitä, pelaako lapsi United-, City- vai AC-joukkueessa. Pelaajan on mahdollisuus saada huhtikuun aikana suorituksestaan säännöllisesti palautetta etänä KäPan ammattivalmentajilta. Etäharjoittelusta tiedotetaan pelaajille ja perheille maaliskuun aikana.
  • Joukkueiden maaliskuun toimintamaksut maksetaan normaalisti (Force majeure -tilanteen takia). Päätöksen tarkoituksena on taata seuran elinvoima vaikeassa tilanteessa. Huhtikuun osalta johtokunta on päättänyt, että joukkueiden toimintamaksua leikataan 50 prosenttiyksikköä. Pienennetty toimintamaksu kattaa ohjatun etävalmennuksen, valmentajan palautteen sekä myöhemmin pienryhmävalmennuksen, mikäli sen järjestäminen on mahdollista.
  • Koronaviruksen aiheuttama poikkeuksellinen tilanne vaikuttaa myös kotitalouksiin. Seura haluaa kuitenkin tarjota perheille mahdollisuuden maksaa huhtikuun toimintamaksun myös kokonaan, jos perhe niin vapaaehtoisesti haluaa. Kaikki tuki on korvaamattoman tärkeää. Tulemme myös kääntymään ammattilaisina pelaavien entisten KäPa-junioreiden puoleen.
  • Seura joutunee lomauttamaan työntekijöitään, mutta jokaisen työntekijän kohdalla pyritään pitämään huolta siitä, että lomautus tapahtuu vain osa-aikaisesti.  

 

Usealla on ymmärrettävästi huolta koronatilanteesta. Terveyteen liittyvät kysymykset ovat tärkeämpiä kuin jalkapallo, joka on monelle vain maailman tärkein vähiten tärkeä asia. KäPan johtokunta tekee kaikkensa sen eteen, että pieni yhteisö selviää suuresta haasteesta ja voi jatkaa jonain päivänä toimintaa taas normaalisti. Koko KäPa-yhteisön tuki ja panos on tärkeämpää kuin koskaan.
 

Käpylän Pallon johtokunta

Dataline Sport | Molentum Oy