KäPa mukana futsalin SM-sarjassa ensimmäistä kertaa seuran historiassa!

KäPa mukana futsalin SM-sarjassa ensimmäistä kertaa seuran historiassa!

06.10.2020

Käpylän Pallon 2005-syntyneiden City-joukkue saavutti keväällä 2020 P17 SM-sarjapaikan futsalissa, kun joukkue sijoittui P15 Ykkösessä toiseksi. KäPa pelaa kaudella 2020–2021 P17 Futsal-liigassa, joka on ikäluokan korkein sarjataso futsalissa.

Saavutus on historiallinen, sillä kyseessä on ensimmäinen kerta, kun KäPa pelaa futsalin SM-sarjatasolla.

SM-sarja alkaa KäPan osalta sunnuntaina 8.11., jolloin joukkue pelaa vieraissa Liittoisten Työväen Urheilijoita vastaan. Ensimmäinen kotiottelu on sunnuntaina 22.11., jolloin joukkue kohtaa GrIFK:n. Futsal-liiga pelataan kolmessa alueellisessa lohkossa. KäPan lohkossa pelaavat GrIFK:n ja LTU:n lisäksi FC Viikingit ja ToTe Helsingistä, KJP Kouvolasta sekä Lieto. KäPan kotipelit pelataan pääasiassa Latokartanon liikuntahallissa.

KäPan joukkueen runko muodostuu 2005-syntyneistä pelaajista. Joukkueen valmentajina toimivat Kalle Hakkola ja Jussi ”Jude” Saarto.

Joukkueen valmentaja Kalle Hakkola kommentoi hienoa saavutusta seuraavasti:

”Sarjapaikka on hieno jatkumo sille työlle, mitä ollaan tehty ja se tekee harjoittelusta jollain tasolla mielekkäämpää. Keväällä kausi katkesi juuri ennen kauan odotettua C15 SM-lopputurnausta, joten toivotaan, että nyt päästään pelaamaan valtakunnallisia pelejä. Etelän sarjat ovat koostuneet pääasiassa uusimaalaisista joukkueista joka vuosi, joten on mukava päästä kohtaamaan uusia haasteita. Lisäksi on innostavaa päästä pelaamaan täyspitkiä pelejä hyvissä olosuhteissa. Pelaamme SM-sarjan lisäksi myös Etelän ykköstä, joka on erittäin kova sarja sekin. Kaikki pelaajat siis pääsevät pelaamaan kilpailullisia pelejä.”

Kallen mukaan futsal mahdollistaa paljon ja tuo tärkeitä elementtejä pelaajakehitykseen.

”Nuorempana futsal toimi selvästi enemmän jalkapallon tukilajina, mutta viimeisinä vuosina sillä on myös ollut selvä oma itseisarvonsa. Futsal mahdollistaa monien teknis-taktisten asioiden opettelemisen, ja niiden osa-alueiden kehitys on näkynyt selvästi myös jalkapallokentällä. Erilainen pallo mahdollistaa paremmin keskittymisen pään ylhäällä pitämiseen ja havainnointiin, erilainen pallo myös vaatii syöttämiseen laatua. Nämä molemmat ovat KäPan suosiman pallonhallintapelin perusedellytyksiä. Lisäksi futsal on erittäin intensiivinen laji ja tuo hyvän lisän talviharjoitteluun myös sitä kautta. Me olemme lähestyneet futsalia koko ajan omana lajinaan ja opetelleet paljon futsalille lajiominaisia asioita. Tämä mahdollistaa pelaajalle myös satsaamisen lajiin, jos se alkaa toden teolla kiinnostamaan.”

Entä mitä tavoitteita joukkueella on tulevassa SM-sarjassa?

”Päällimmäinen tavoite on pelaajakehityksellinen. Haluan, että jokaisella mukana olevalla pelaajalla on käsitys siitä, minkälainen laji futsal on ja kyky pelata sitä joukkueena. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta tällaisia joukkueita ei P17-tasolla liikaa ole. Varsin yleisesti futsalia pelataan jalkapallon ehdoilla, jolloin tietyt asiat jäävät puuttumaan. Sarjassa on 12 peliä, jotka luovat kehittymiselle hyvän pohjan. Joukkueen kanssa on tulostavoitteeksi päätetty P17-lopputurnaus, joka vaatii jokaiselta onnistumista ja itsensä ylittämistä.”

 

KäPa toivottaa koko seuran puolesta P17-joukkueelle onnea ja menestystä tulevaan SM-sarjaan!
 

Jos joukkueen toiminta ja futsalin pelaaminen kiinnostaa, voit ottaa yhteyttä valmentaja Kalle Hakkolaan, kalle.hakkola@gmail.com. Joukkueeseen mahtuu mukaan vielä muutama lajista innostunut pelaaja. 

Dataline Sport | Molentum Oy