KäPa-koutsit esittäytyvät: Timo Niemelä

KäPa-koutsit esittäytyvät: Timo Niemelä

24.07.2020

Timo Niemelä, 47, on valmentanut KäPassa jo vuodesta 2013. Simpeleen Urheilijoissa pelaajana jalkapallo-oppinsa saanut Timo valmentaa KäPassa 07 AC:ssa ja 11 Cityssä.

Oma poikani aloitti seurassa pelaamisen Ilarin (Lintukangas) valmentamassa 07-08 Arsenal -joukkueessa. Ilarilta lähti apuvalmentaja maailmalle, ja hän sitten kysyi, olisinko kiinnostunut tulemaan valmennushommiin mukaan. Sillä tiellä ollaan. Myöhemmin toinen poikani aloitti KäPassa pelaamisen 2011-ikäluokassa ja sitä kautta menin myös tuon ikäluokan valmennukseen mukaan”, Timo kertoo.

Timon mukaan KäPassa on otettu viime aikoina isoja harppauksia seuraidentiteetin ja yhteisönä toimimisen osalta: ”Seurahenki on tiivistynyt ja meistä on tullut Yhteisö. Tämä on ollut mielestäni hieno kasvutarina.”

Mikä on parasta valmentamisessa?

Parasta on ehdottomasti se, että pääsee opettamaan lapsille ja nuorille pelaamista ja näkee, miten oppimista tapahtuu. Valmentaminen on itselleni henkireikä. Kun pääsen kentälle opettamaan lapsille maailman parhaan urheilulajin jaloja taitoja, työhuolet unohtuvat hetkessä.

Tärkeä seikka on myös se, että lapset ja nuoret oppivat samalla myös ihan normaaleja elämisen taitoja. He oppivat esimerkiksi kestämään pettymyksiä tappiotilanteissa sekä iloitsemaan aidosti voitonhetkellä”, Timo pohtii.

Valmentaminen on Timon mukaan kasvattamista ja opettamista. Parhaansa yrittäminen on yksi tärkeimmistä asioista.

Vaadin pelaajilta sitä, että he yrittävät aina parhaansa. Vaikka jotain asiaa ei vielä osaisi, niin se ei haittaa – kunhan yrittää parhaansa. Se on ainoa keino oppia uutta. Minusta on hienoa olla mukana toiminnassa, jossa pelaajat voivat kasvaa ja kehittyä turvallisessa ympäristössä sekä urheilijoina että ihmisinä.

Haluan luoda sellaisen ympäristön joukkueeseen, jossa kaikenlaiset persoonat pystyvät harjoittelemaan, pelaamaan ja olemaan omana itsenään joukkueelle tärkeitä palasia”, Timo jatkaa.

Valmentajan parhaat KäPa-muistot liittyvät muutaman vuoden takaiseen Helsinki Cup -turnaukseen.

Vuosien varrelta on monia hienoja muistoja, mutta nostan yhden esimerkiksi 07 AC Black -joukkueen osalta. Vuoden 2018 Helsinki Cup meni joukkueeltamme hienosti. Etenimme B-finaaleissa puolivälierään, joka tosin harmittavasti hävittiin FC Kirkkonummelle 0-1. Ennen tuota peliä voitimme PK-35:n rankkareilla, joissa vasta kuudes pari ratkaisi ottelun. Se turnausviikko oli joukkueelle mieleenpainuva.

 

#KäPa #KäpaYhteisö #KäpaKoutsit #Kasvattajaseura

Dataline Sport | Molentum Oy