Käpylän pallo

KäPa-koutsit esittäytyvät: Roope Pulkkinen

13.08.2020
Käpa

28-vuotias Roope Pulkkinen on työskennellyt erilaisissa tehtävissä KäPassa jo vuodesta 2014. Roope on ”Lappeenrannan lahja KäPalle”, joka omalla lapsenmielisellä ja leikkisällä luonteellaan osaa työskennellä lasten kanssa, ja onhan Roope myös tuttu kasvo KäPan kesäleireiltä sekä Nappulaliigan joukkueista. Roopea on viety koko lapsuutensa ajan urheilukentille ja liikuntahalleille, joten urheilutaustaa löytyy monestakin eri lajista - liikunta on lapsesta asti ollut Roopelle sydämen asia.

”Minulle on tärkeää, että lapsilla on kivaa ja hauskaa harjoituksissa, ja että sitä kautta lapsille syttyisi kiinnostus liikuntaa kohtaan”, Roope kommentoi.

Tällä hetkellä Roope valmentaa ja vastaa KäPan 2010/2011-syntyneiden tyttöjen, 2014- ja 2015/2016-nappulajoukkueista sekä naisten harrastejoukkueita. Lisäksi hän valmentaa KäPan 07 AC joukkueessa. Hän on suorittanut Palloliiton D-valmentajakoulutuksen sekä valmistui maaliskuussa liikuntaneuvojaksi. Roope työskentelee KäPan lisäksi CrossFit Härkä -salilla, jossa hän valmentaa sekä 4–16-vuotiaita lapsia että aikuisia.

”Kun ensimmäisen kerran työskentelin KäPalle, en odottanut olevani tässä tilanteessa, jossa olen nyt. 6 vuotta sitten tuurasin makkaranpaistohommissa KäPan futiskoulun tapahtumassa Akseli Toivosen hiekkakentällä, ja sitä kautta minua pyydettiin mukaan apuvalmentajaksi Nappulaliigaan - siitä tämä tarina sitten alkunsa. On hienoa työskennellä KäPassa, jossa kannustetaan kehittämään itseään - sekä mikä tärkeintä: annetaan halutessaan mahdollisuus siirtyä eteenpäin. KäPan ansiosta löysin itselleni uuden ammatin liikunnan parista, jota tykkään tehdä koko sydämestäni”, Roope kertoo.

”Pyrin olemaan myös roolimallina lapsille. Yksi hieno asia, jonka joskus puolivahingossa tartutin lapsiin oli, kun harjoituksissa minulla oli tapana palkita pelaajia hienoista suorituksista tikkareilla. Minulla itselläni oli kuitenkin aina eväänä mukana miniporkkanoita, joita sitten itse söin. Totta kai, lapset huomasivat tämän ja tajusivat, että haluavat mielummin porkkanoita, koska 'ei valmentajakaan syö tikkareita'.”

”Ja ehkä hienoin asia, jonka olen kuullut ja siitä voin vain ylpeydellä mainita, oli, kun vuosia sitten yksi pelaaja päätti lopettaa jalkapallon harrastamisen ja sain sen jälkeen sitten vanhemmilta viestin, jossa he halusivat kertoa, että olen tämän kyseisen pelaajan idoli”, Roope muistelee.

Jo kuudetta vuottaan KäPassa toimineen juniorivalmentajan mukaan valmentamisessa palkitsevinta on nähdä onnistumisen ilo ja pelaajien kehitys vuosien varrella. Vuorovaikutustaidot ovat todella tärkeä osa valmentamista.

”Se, että näet pelaajan yrittävän ja yrittävän, eikä hän meinaa millään onnistua, mutta sitten neuvoillasi saat pelaajan asiassa onnistumaan - se on todella palkitsevaa sekä valmentajalle että pelaajalle”, Roope kehuu. 

 

#KäPa #KäpaYhteisö #KäpaKoutsit #Kasvattajaseura