KäPa-koutsit esittäytyvät: Miika Nuutinen

KäPa-koutsit esittäytyvät: Miika Nuutinen

08.07.2020

28-vuotias Miika Nuutinen (UEFA A) aloitti Käpylän Pallossa syksyllä 2019. Hän toimii KäPan U17-joukkueen päävalmentajana. KäPan B-juniorit ovat mukana UEFA Elite Youth Academy -toiminnassa.

”Olen saanut ympärilleni huippuosaavan valmennustiimin ja joukkueellisen huipulle tähtääviä pelaajia, unohtamatta vahvaa seuran tukea. Kun vielä työnkuva mahdollistaa kaiken ajan ja osaamisen käyttämisen joukkueen arkeen sekä sen kehittämiseen, voisi tätä kutsua ainutlaatuiseksi mahdollisuudeksi. Siitä olen kiitollinen ja ylpeä”, valmentaja kertoo.

Tuusulan Palloseurassa parhaimmillaan 3. divisioonaa pelannut Nuutinen on ehtinyt valmentaa yli 10 vuotta. Valmentaminen alkoi jo 17-vuotiaana kasvattajaseura TuPS:ssa.

”Valmensin kasvattajaseurassani pääasiassa ison kentän joukkueita, myöhemmin toimin myös kolme vuotta päätoimisena eri rooleissa. Työskennellessäni TuPS:ssa valmensin samalla myös PKKU:n joukkueita. Syksyllä 2017 siirryin VJS:n poikien talenttivalmentajaksi ja sieltä 2019 syksyllä nykyiseen pestiini”, Nuutinen taustoittaa.


Mikä on valmentamisessa parasta?

”On mahdotonta sanoa vain yhtä asiaa, joten nostan muutaman: Maailman hienoin laji. Oppiminen ja opettaminen. Pelaajien auttaminen. Kovan työn tekeminen ja siitä palkinnon saaminen, yhdessä. Kilpaileminen ja voittaminen. Kaikki ne pienet asiat joka päivä.”

Pian vuoden verran Käpylän Pallossa valmentanut Nuutinen pitää KäPaa tavoitteellisena ja yhteisöllisenä seurana. Seurassa toimitaan vahvasti pelaajakehitys edellä.

”KäPassa jalkapallo on keskiössä ja seurasta aistii halun mennä eteenpäin. Tavoitteelliset pelaajat, valmentajat ja muut toimijat muodostavat jokapäiväisestä ympäristöstä kehittävän. On ollut silmiä avaava kokemus huomata, miten vahva yhteisöllisyys seurassa on ja kuinka paljon KäPa merkitsee. Siitä erinomaisena osoituksena vaikeasta koronakeväästä selviäminen koko yhteisön voimin.”


Nuutisen tavoitteet valmentajana liittyvät oppimiseen, kehittymiseen ja pelaajien auttamiseen.

”Olen lähestynyt aina tavoitteitani oppimisen ja ympäristön kautta. Haluan kehittyä niin hyväksi valmentajaksi kuin mahdollista ja toimia ympäristössä, missä kehittymisen ja menestymisen eteen tehdään kaikki mahdollinen sekä ainakin vähän raapaistaan myös mahdottoman puolelta.”

”Tällä hetkellä tärkein tavoitteeni on olla auttamassa mahdollisimman montaa pelaajaa huipulle”, Nuutinen jatkaa.

Lopuksi valmentaja kertoo vielä hauskan yksityiskohdan, jonka vain harva KäPa-ihminen tietää.

”Toimin vuonna 2013 pelaajavalmentajana Vierumäen joukkueessa opiskelijoiden EM-kisoissa Almeriassa. Hävittiin kaikki pelit, enkä edes penkittänyt itseäni. Valmentajauran ensimmäiset potkut olisivat olleet vähintäänkin perustellut, mutta jäivät vielä tulematta.”

 

#KäPa #KäpaYhteisö #KäpaKoutsit #Kasvattajaseura

Dataline Sport | Molentum Oy