Käpylän pallo

KäPa-koutsit esittäytyvät: Marko Pursiainen

22.09.2020
Käpa

44-vuotias Marko Pursiainen on valmentanut Käpylän Pallossa vuodesta 2017. Nurmijärven Jalkapalloseuran 2005-syntyneissä valmentamisen aloittanut Pursiainen on valmentanut KäPassa ensin 07 Unitedissa ja tällä hetkellä 06 Unitedissa.

Pidän seuran tavoitteellisuudesta ja koen KäPan mahdollistavan pelaajillemme turvallisen ympäristön hakea rajojaan. Seuran yhteisöllisyys valmentajien ja pelaajien kesken on vailla vertaa. KäPa on sopivalla tavalla kokonsa puolesta hieman altavastaaja isoja seuroja vastaan, ja tämä tuo kivan lisäbuustin pelaajien onnistuessa pääsemään eteenpäin osaamisessaan ja urallaan", 'Puke'-lempinimellä tunnettu valmentaja kertoo.

KäPa on kompakti, tavoitteellinen ja keskusteleva seura. Käpylän Pallon historia on pitkä ja monivaiheinen, tätä jokaisen seuran jäsenen tulisi vaalia ja kunnioittaa”, valmentaja painottaa.

Mikä on valmentamisessa parasta?

Jalkapallo on äärimmäisen kiehtova laji. Aloitin pelaajaurani 6-vuotiaana ja nyt hieman myöhemminkin lajista löytyy uusia nyansseja ja taktisia hienouksia joka viikko. Nautin keskusteluista pelaamisesta, otteluista ja pelaajista yli seurarajojen.

Neljä vuotta KäPassa toiminut valmentaja muistelee erityisellä lämmöllä myös Helsinki Cupin jatkopelejä Käpylässä.

Pursiainen kuuluu siihen KäPa-valmentajien joukkoon, jotka ovat myös pelaajana edustaneet käpyläläisseuraa. Tämä rikastuttaa myös seurakulttuuria.

UEFA C -valmentajakoulutuksen suorittanut ”Puke” pelasi itse KäPassa B-junioreiden SM-sarjaa. Pelaajana hän edusti myös Helsingin Nappulaliigaa, Kiffeniä ja Malmin Ponnistajia. Pelaaja-aikojen paras muisto liittyy juuri B-juniorivuoteen KäPassa. Pursiainen kantoi silloin KäPa-paidassa numeroa 4 ja pelasi topparina.

Olimme vuonna 1992 tai 1993 ainoa stadilainen joukkue BSM-sarjassa. Tuolloin samassa joukkueessa pelanneiden osallistuminen KäPan toimintaan vieläkin kertoo käpalaisuudesta paljon. Arvostan edelleen todella korkealle silloisen joukkueenjohtajamme Max Westerbergin toimintaa ja valtavaa työmäärää joukkueemme eteen”, Pursiainen muistelee.

#KäPa #KäpaYhteisö #KäpaKoutsit #Kasvattajaseura