KäPa-koutsit esittäytyvät: Kalle Hakkola

KäPa-koutsit esittäytyvät: Kalle Hakkola

18.07.2020

Kalle Hakkola, 48, kuuluu pitkän linjan KäPa-valmentajiin. Jo vuodesta 2008 seurassa mukana ollut Kalle valmentaa 05 City- ja 09 City -joukkueita. Valmentamisen lisäksi Kalle pelaa FC Tavastian ikämiehissä ja aladivarijoukkueissa.

”KäPa on ympäristönä inspiroiva ja tarjoaa juuri oikeanlaisia haasteita. Valmentajana voin pääosin keskittyä haluamiini asioihin, ja saan niihin seuralta tarvittaessa tukea. Täällä valmentajia kunnioitetaan ja heidän työtään arvostetaan, kunhan hoidat hommat seuran arvojen mukaan. Muilta valmentajilta pystyy ammentamaan loputtoman paljon oppia ja ideoita, ja seuraidentiteetti on vahva”, Kalle kertoo.

Kallen mukaan valmentamisessa on parasta oppiminen, kehittyminen ja itsensä haastaminen.

”Minulle lasten ja nuorten valmentaminen on erittäin kokonaisvaltaista, jossa itse jalkapallo on vain yksi osa-alue. Se on väline käydä läpi monenlaisia asioita ja yleistä elämänhallintaa. Jalkapallo on keskiössä, mutta ei ainoa asia. Paras hetki on, kun joukosta pelaajia hitsautuu yhtenäinen joukkue ja pelaajista tulee kavereita, jotka kunnioittavat toisiaan, vaikka eivät vapaa-aikaa keskenään viettäisikään”, hän jatkaa.

KäPaa valmentaja kuvailee seuraksi, josta löytyy monenlaisia lähestymistapoja lajiin. Kallen mukaan se on rikkaus, josta kannattaa pitää kiinni.

”Myös paikallisuus on tärkeä osa seuraa, vaikka pelaajia tulee yhä enemmän alueen ulkopuolelta. Kyläseura keskellä stadia.”

Yksi tärkeä osa Kallen joukkueiden harjoittelua on futsalin hyödyntäminen jalkapallon tukena.

”Futsal on pienpelinomainen, joten pallokosketuksia ja suunnanvaihdoksia tulee paljon. Nopeita päätöksiä joutuu tekemään jatkuvasti”, hän avaa tarkemmin,

”Ison kentän joukkueille futsal tarjoaa parhaimmillaan intensiivistä ja kilpailullista toimintaa. Lisäksi lajista voi jollekin tulla se päälaji, jos futis jostain syystä jää. Suosittelen kokeilemaan avoimin mielin ja jos kaipaat sparrausta, tule vetämään hihasta tai laita viestiä”, Kalle rohkaisee.

Mitkä ovat Kallen parhaat KäPa-muistot?

”Yleisesti ottaen parhaat muistot liittyvät pelaajien onnistumisiin niin yksittäisissä peleissä kuin vaikka ylempiin joukkueisiin nousuissa. Kilpailullisesti parhaat muistot liittyvät ulkomaan turnauksiin ja sarjanousuihin. Niistä ehkä päällimmäisenä City 05 -joukkueen nousu ykköseen viime kesänä.”

Lopuksi Kalle kertoo vielä kaksi juttua, jotka harva KäPa-ihminen tietää hänestä.

”Olen moninkertainen Pride-jalkapalloturnauksen voittaja, niin sekasarjassa kuin miesten puolella. Lisäksi käsikirjoitan lastensarjakuvaa Sanni ja Joonas, jossa jalkapallo on usein jossain roolissa mukana”

 

#KäPa #KäpaYhteisö #KäpaKoutsit #Kasvattajaseura

Dataline Sport | Molentum Oy