KäPa-kasvatit muistelevat, osa 7: Leo Väisänen

KäPa-kasvatit muistelevat, osa 7: Leo Väisänen

02.04.2020

KäPa-kasvatit muistelevat, osa 7: Leo Väisänen

"KäPasta on todella paljon muistoja. Pelasin seurassa 14-17-vuotiaana. Voitimme sinä aikana monta turnausta ja sarjaa: Helsinki Cupin, Etelä-Länsi-liigan, Kai Pahlman -turnauksen ja paljon muita. KäPa-vuosilta on jäänyt mieleen paljon muitakin muistoja kuin turnaus- ja sarjavoitot. KäPa herättää minussa positiivisia muistoja ja muistelen KäPa-aikoja lämmöllä.

KäPa antoi minulle ensimmäisen kosketuksen ammatilaisjalkapalloon. Ensimmäiset kaksi vuotta valmentajamme oli Simo Valakari. Hän auttoi ymmärtämään, mitä ammattilaisuuteen pääsy vaatisi. Kaikki ne treenit ennen ja jälkeen pitkän koulupäivän, lenkit loskakelissä, kestävyysharjoittelu ja monet muut asiat, jotka koettelivat. Aloin ymmärtämään, mitä ammattilaisuus vaatii. Vuodet KäPassa oli tärkeä vaihe urallani, ja tämä aika mittasi myös henkistä puolta.

Nykyisille KäPa-junioreille voisin sanoa sellaisen asian, että vaikka välillä tuntuu, ettei treenit maistu, jalkapalloilijan ammatti on tavoittelemisen arvoista. En ole katunut hetkeäkään sitä, että tein nuorempana kovasti töitä saavuttaakseni yhden unelmistani. Välillä lenkit loskassa eivät olleet herkkua, mutta ajatelkaa pidemmällä tähtäimellä, mitä kaikki uhraukset saattavat teille tuoda. KäPa antaa junioreille loistavat mahdollisuudet ammattilaisuuteen. Loput on itsestä kiinni."

Leo Väisänen, 22, pelaa Ruotsin pääsarjassa ja miesten A-maajoukkuessa. Hänestä tuli vuonna 2019 ensimmäinen KäPa/United-taustainen pelaaja, joka pelaa Huuhkajissa.

Myös Leo on mukana KäPan tukikampanjassa! Katso tarkemmat tiedot: https://kapylanpallo.fi/…/tue-kapylan-palloa-ja-jata-nimesi…

Kuva: Leo Väisänen takarivissä vasemmalla kaulassaan BSM-hopeamitali.

Dataline Sport | Molentum Oy