KäPa-kasvatit muistelevat, osa 3: Pauli Silvennoinen

KäPa-kasvatit muistelevat, osa 3: Pauli Silvennoinen

20.03.2020

KäPa-kasvatit muistelevat, osa 3: Pauli Silvennoinen

"Olen ollut KäPassa 62 vuotta eli siitä vuodesta, kun Suomen ensimmäinen nappulaliiga alkoi vuonna 1958. Meillä on oikeastaan KäPan kanssa sama synnyinosoite eli sama taloyhtiö.

KäPa syntyi vuonna 1956, kun isoveljeni suunnitteli KäPan merkin ja seuran mainontaa. Olin silloin 7-vuotias ja aloin katsomaan KäPan edarin otteluita Raviksella.

Lämpimimmät KäPa-muistot ovat Nappulaliigan perustamisajat vuonna 1958. Isot ikäluokat olivat 7-10-vuotiaita ja meitä oli useita satoja. Lähdimme kiertämään ympäri Käpylää keräämään jätepaperia. Tällä rahoitimme ne kuuluisat englantilaisten liigaseurojen peliasut jokaiselle.

Innostus oli kova, kun ensimmäiset kahdeksan joukkuetta pääsivät aloittamaan kesän kynnyksellä. Kävimme identtisen veljeni kanssa samassa talossa sijainneessa ompelimossa mittapoikina kokeilemassa, miten peliasut istuivat.

KäPa on antanut elämäni hienoimmat rakennusaineet lapsuuteen ja nuoruuteen. Olen 71-vuotias ja pelannut koko ikäni KäPassa. Kun ympärillä on edelleen niitä samoja hiekkalaatikkokavereita, tunne on sanoinkuvaamaton. 

Olen vetänyt jo 36 vuotta KäPan ikämiehiä. En olisi nuorena voinut kuvitellakaan, että pelaan vielä yli seitsemänkymppisissä ja voitamme 70-vuotiaiden Suomen mestaruuden. Kaikki ilot, surut, kokemukset ja kommellukset. Muut pelaajat, myös vastustajat, ovat antaneet yhteenkuuluvuuden tunteen, josta on vaikea luopua.

KäPa on ollut aina huippukasvatusseura. Sinne on haluttu ja siellä on hyvä olla. On ollut ilo katsoa kenttien reunoilla sitä loistavaa valmennustyötä, jota junioreissa tehdään.

KäPa on synnyinseurani. Se on tarjonnut elämänmittaisen futisperheen ja ystävyyden, jotka kestävät koko elämänpituuden. Muistakaa juniorit, että pelaajat, joiden kanssa pelaatte, eivät tule koskaan unohtumaan elämästänne.

Voin vain olla kiitollinen KäPalle näistä 62 vuodesta, jotka Käpylän Pallo on antanut elämänpituiselle futispolulleni."
 

Pauli Silvennoinen, 71, aloitti jalkapalloharrastuksen KäPan Nappulaliigassa vuonna 1958. Yli 60 vuotta seurassa ollut Silvennoinen oli yksi seuran ensimmäisiä junioripelaajia. Hän on ollut viimeiset vuosikymmenet seuran ikämiesten kantavia voimia.

Kuva: Pauli ja Lauri Silvennoinen Kumpulan KäPa-keskuksessa kesällä 2016

Dataline Sport | Molentum Oy