Käpylän Pallon valmentajat esittäytyvät, osa 7: Reijo ”Repe” Linna

Käpylän Pallon valmentajat esittäytyvät, osa 7: Reijo ”Repe” Linna

11.10.2019

Käpylän Pallon valmentajat esittäytyvät, osa 7: Reijo ”Repe” Linna

Käpylän Pallossa jo juniorina pelannut Reijo ”Repe” Linna, 56, on pitkän linjan käpalainen. Kokenut valmentaja johdatti KäPan B-juniorit tällä kaudella upeasti Suomen mestariksi. B-junioreiden SM-kulta on lyhyen ajan sisään jo toinen seuralle – edellinen mestaruus tuli vuonna 2016.

”KäPa on mun kasvattiseura. Täällä on tavoitteellinen ja ammattimainen toimintaympäristö”, Linna kertoo.

Pelaajana Linna saavutti muun muassa kaksi Suomen mestaruutta ja yhteensä peräti viisi SM-mitalia. Uransa aikana hän pelasi myös eksoottisessa sarjassa – Singaporen liigassa. 

Valmennusura käynnistyi vuonna 2006 – tietysti kasvattiseura KäPassa.

Ensimmäiset seitsemän vuotta vierähtivät KäPan 1998-syntyneiden United-joukkueessa. Sen jälkeen Linna on valmentanut 02 Unitedia sekä BSM- ja B1div-joukkueita.

”KäPa on jatkuvasti kehittyvä seura, jossa on monia lupaavia nuoria valmentajia. En laske itseäni tähän ryhmään, jos joku niin erehtyy luulemaan”, valmentaja naurahtaa.

Kulunut kausi on ollut Linnan, Marko Honkasen ja Jari Karjalaisen valmentamalle B-juniorijoukkueelle loistava. Mestaruus varmistui toiseksi viimeisellä kierroksella FF Jaroa vastaan. Ero seuraavana oleviin joukkueisiin on peräti kuusi pistettä. Kauteen on mahtunut muun muassa lähes 20 ottelua kestänyt tappioton putki.

"Ilman hyvää tiimityöskentelyä emme olisi menestyneet näin hyvin. Kiitos kuuluu siis koko tiimille eli Markolle, Jarille, fysiikkavalmentaja Joni Ruuskaselle sekä maalivahtivalmentaja Elis Rintalalle."

”Valmentamisessa parasta on uuden oppiminen, itsensä kehittäminen sekä motivoituneet pelaajat”, mestarivalmentaja toteaa.

A-valmentajatutkinnon suorittanut Linna muistaa hyvin ensiaskeleensa Käpylän Pallossa. Ajassa on palattava noin 50 vuoden päähän.

”Mun joukkue oli KäPan Englannin liigassa (Nappulaliiga) pelaava Wolverhampton. Korkan Jukan (pitkän linjan KäPa-toimija) faija Pena valmensi jengiä. Kiitos Pena!”

Käpylän Pallo toivottaa ”Repelle” ja koko BSM-joukkueelle suuret onnittelut upeasta Suomen mestaruudesta!

Dataline Sport | Molentum Oy