Käpylän Pallon valmentajat esittäytyvät, osa 6: Marko Honkanen

Käpylän Pallon valmentajat esittäytyvät, osa 6: Marko Honkanen

02.10.2019

Käpylän Pallon valmentajat esittäytyvät, osa 6: Marko Honkanen

Mikkelissä kasvanut Marko Honkanen (UEFA A) on työskennellyt KäPassa vuodesta 2016. 33-vuotias Honkanen toimii seurassa tällä hetkellä talenttivalmentajan roolissa. Ensi kaudella hän jatkaa samassa tehtävässä.

Ennen siirtoaan Käpylään kokenut valmentaja on ehtinyt valmentaa junioripelaajia muun muassa Mikkelin Kissoissa, Turun Nappulaliigassa sekä FC Jazzissa Porissa.

”Näin KäPan junioreiden pelaavan ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun seuran 1997-syntyneet pelasivat Nike Premier Cupin finaalissa HJK:ta vastaan. Muistan, kuinka asetin jo tuolloin tavoitteeksi valmentaa jonain päivänä KäPassa. Nyt olen ollut mukana neljä vuotta ja olen nauttinut ajastani suuresti”, Mikkelin Palloilijoiden kasvatti kertoo.

”KäPassa itse asia eli pelaajakehitys on pääosassa. Ympärillä on samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa teemme yhteistyötä pelaajiemme parhaaksi.”

Honkanen on aloittanut tänä syksynä jalkapallovalmennukseen painottuvan liikunnanohjaajan AMK-koulutuksen. Valmentaja janoaa uutta tietoa. Valmentajan ammattitutkinto on suoritettu jo aikaisemmin.

”Parasta valmentamisessa on, että saan auttaa nuoria tavoittelemaan omia unelmiaan ja samalla voin kehittyä itse omassa ammatissani. Valmentajana ei voi koskaan olla ”valmis”, Honkanen pohtii.

Viidennen kautensa KäPassa aloittava Honkanen pitää omina vahvuuksinaan joukkueen kokonaisvaltaista valmentamisesta sekä kykyään kohdata pelaajat yksilöinä. Seuraa hän kuvailee tiiviiksi yhteisöksi.

”KäPassa tehdään kunnianhimoista työtä pelaajakehityksen eteen ja seura on valmentajalle loistava paikka kehittyä ammatillisesti. KäPa on tiivis yhteisö, jossa on todella hienoa olla mukana.”

Sutjakkaana savolaisena Honkanen kertoo – pilke silmäkulmassa – lopuksi vielä asian, jonka harva KäPa-toimija tietää hänestä.

”Olen voittanut pelaajana polttopallon SM-kultaa vuonna 2017!”

Dataline Sport | Molentum Oy