Käpylän Pallon valmentajat esittäytyvät, osa 5: Jussi-Pekka ”J-P” Savolainen

Käpylän Pallon valmentajat esittäytyvät, osa 5: Jussi-Pekka ”J-P” Savolainen

17.09.2019

Käpylän Pallon valmentajat esittäytyvät, osa 5: Jussi-Pekka ”J-P” Savolainen

Jussi-Pekka Savolainen, 33, on valmentanut KäPassa vuodesta 2014. Tällä hetkellä hän valmentaa 2004-syntyneiden United-joukkuetta.

”J-P”-lempinimellä tunnetulla valmentajalla on pitkä ja menestyksekäs pelaajatausta. Palkintokaapista löytyy muun muassa kaksi Veikkausliiga-mestaruutta sekä lähes 40 poikien ja nuorten maaottelua.

Pelaajana muun muassa Tampere Unitedia ja VPS:ää edustaneen Savolaisen valmennusura käynnistyi Rauman Pallo-Iiroissa vuonna 2011. Takana on siis jo lähes 10 vuotta juniorivalmennusta.

”Valmentamisessa on parasta pelaajien ja valmentajien kanssa toimiminen sekä valmentamisen laaja-alaisuus ja haasteellisuus. Lisäksi valmentaminen on aina myös luova prosessi, joten pidän esimerkiksi harjoitusten suunnittelusta”, Savolainen kertoo.

Savolainen kuvailee KäPaa pieneksi ja ketteräksi seuraksi, joka on saavuttanut pelaajakehityksessä menestystä.

”KäPa on valmentajille loistava ympäristö keskittyä valmentamiseen: olosuhteet, ryhmäkoot ja kollegat – kaikki ovat kunnossa.”

Itseään rauhalliseksi ja analyyttiseksi kuvaileva Savolainen pitää vahvuutenaan sisältöosaamista. Tällä hetkellä hän suorittaa valmentamisen ohessa Lapin ammattikorkeakoulussa jalkapallovalmennukseen painottuvaa liikunnanohjaajan AMK-tutkintoa.

Lopuksi Savolainen kertoo pelaaja-ajoiltaan mielenkiintoisen yksityiskohdan, jonka vain harva KäPa-toimija tietää. Hän oli silloin samanikäinen kuin pelaajat, joita valmentaa nyt.

”Kun olin 16-vuotias, Inter Milan halusi tehdä sopimuksen kanssani. Seurani Pallo-Iirojen edustaja pyysi Interiltä miljoonaa euroa. Sopimusta ei syntynyt.”, J-P muistelee.

Dataline Sport | Molentum Oy