Käpylän Pallon valmentajat esittäytyvät, osa 2: Aleksi ”Api” Piirainen

Käpylän Pallon valmentajat esittäytyvät, osa 2: Aleksi ”Api” Piirainen

05.09.2019

Käpylän Pallon valmentajat esittäytyvät, osa 2: Aleksi ”Api” Piirainen

26-vuotias Aleksi ”Api” Piirainen on tuttu valmentaja monille KäPa-pelaajille ja -vanhemmille. Käpylässä jo yli viisi vuotta toiminut valmentaja pelasi juniorina 10 vuotta kotikaupunkinsa Oulun Luistinseurassa, jossa hän aloitti myös valmentamisen. OLS:n keltaiset verkkarit vaihtuivat vuonna 2014 KäPan mustaan valmennustakkiin.

KäPassa Piirainen toimii tällä hetkellä 2006- ja 2007-synteiden United-joukkueiden vastuuvalmentajana.

”Valmennan seurassa, koska Ossi Virta ja Juha Valla suostuivat aikoinaan ottamaan todella nuoren räkänokkavalmentajan rinkiin mukaan ja antoivat ison roolin. Kiitos Ossille ja Juhalle luottamuksesta!”

KäPa-yhteisöstä on muodostunut vuosien aikana tärkeä osa Piiraisen valmennuselämää.

”Seura pyrkii kasvattamaan taitopelaajia. Lisäksi KäPassa saa avata suunsa epäkohdista. Seuran valmentajat ja muut aktiivit ovat oma tiivis yhteisönsä”, Piirainen sanoo.

Nuoresta iästään huolimatta jo pitkään junioripelaajia valmentanut Piirainen reflektoi jatkuvasti omaa valmennustyötään.

”Koen, että minulla ei ole vielä erityisiä vahvuuksia – jos sellaisiksi ei lasketa sitä, että olen vuosien ajan kehittänyt tietoisesti asioita, joissa en ole ollut aikaisemmin kovin hyvä. Sellaisia ovat esimerkiksi fyysinen valmennus ja harjoitteiden suunnittelu.”

Piirainen arvostaa korkealle keskusteluja sellaisten valmentajien kanssa, jotka puhuvat pelistä syvällisesti.

Käpylän Pallon 15-vuotiaat, joita Piirainen on valmentanut aikaisemmin, pelasivat kesällä legendaarisen Kai Pahlman -turnauksen loppuottelussa. Myös valmentajalla on oma muisto SM-turnaukseen liittyen – yli 11 vuoden takaa.

”Suurin osa KäPa-ihmisistä ei tiedä, että olen voittanut OLS:n kanssa Kai Pahlmanissa Suomen mestaruuden vuonna 2008. Meillä pelaajilla oli pelipaidan alla itsetehdyt mestaruuspaidat jo pelin aikana. Olimme niin varmoja voitosta”, Api naurahtaa.

Dataline Sport | Molentum Oy