Marko Honkanen aloittaa Käpylän Pallon urheilutoimenjohtajana 1.1.2022

Marko Honkanen aloittaa Käpylän Pallon urheilutoimenjohtajana 1.1.2022

22.12.2021

Marko Honkanen aloittaa Käpylän Pallon urheilutoimenjohtajana 1.1.2022

35-vuotias Marko Honkanen on valittu Käpylän Pallon urheilutoimenjohtajaksi. Honkanen on työskennellyt seurassa kaudesta 2016 alkaen valmentajana, valmennuspäällikkönä sekä viimeiset 4 vuotta talenttivalmentajana. Hän on suorittanut UEFA A -valmentajalisenssin ja valmentajan ammattitutkinnon (VAT), sekä valmistunut liikuntaneuvojaksi Suomen Urheiluopistolta, Vierumäeltä. Päätoimisena seuratyöntekijänä hän on toiminut viimeiset 10 vuotta.

Honkanen tulee vastaamaan seurassa yli 11-vuotiaiden urheilutoiminnasta aina edustusjoukkueeseen asti. Hänen vastuullaan on mm. seuran urheilullisen linjan johtaminen ja ohjaaminen ko. ikäluokissa, Huuhkajapolun toiminnot, sekä pelaaja- ja valmentajarekrytoinnit.

”Olen todella innoissani tulevasta työnkuvasta. Tavoitteenani on ennen kaikkea toimia ns. mahdollistajan roolissa, joka auttaa valmentajia kehittymään kokonaisvaltaisesti paremmiksi työssään ja täten seura sekä sen pelaajat saavat parhaan mahdollisen hyödyn siitä huikeasta osaamisesta ja ammattitaidosta, jota meidän päätoimiset ja OTO-valmentajat omaavat. Vahvuuteni on ehdottomasti isojen kokonaisuuksien hahmottaminen ja seuratoiminnan kokonaisvaltaisen kentän hallitseminen.”

Talenttivalmentajan pestinsä hän luovuttaa hyvillä mielin seuran tuoreimmalle rekrytoinnille Waltteri Piispaselle.

”Waltteri oli ensisijainen valintamme talenttivalmentajan pestiin, ja olimme hänen rekrytointinsa suhteen liikkeellä hyvissä ajoin. Saamme hänestä todella osaavan ja koulutetun valmentajan tukemaan pelaajiemme kehittymistä arjen kenttätoiminnassa.”

Honkanen aloittaa seurassa jo seitsemännen kautensa ja on viihtynyt KäPassa todella hyvin.

”Kun marraskuussa 2015 tulin Käpylän Palloon tiesin välittömästi olevani henkisessä kodissani ja tuolla tiellä ollaan edelleen. KäPa merkitsee minulle todella paljon enemmän, kuin ainoastaan työpaikkaa. KäPa on toinen kotini. Seura on saavuttanut merkittävää menestystä juniorijalkapalloilussa viimeisen 10–15-vuoden aikana, ja toiminut suomalaisen junnufutiksen suunnannäyttäjänä sekä edelläkävijänä. Olen otettu siitä, että pääsen johtamaan tätä prosessia osaltani eteenpäin. Vaikka tekijät ovatkin vaihtuneet vuosien saatossa, aivan kuten työelämässä yleensäkin, niin kova tekemisen meininki ja seurahenki on säilynyt samana. KäPassa vallitsee aivan poikkeuksellinen yhtenäisyyden tunne. Vieläkin tulee kylmät väreet, kun mietin, miten BSM-mestaruus ratkesi lokakuussa ja kymmenet seuran junioripelaajat juoksivat kentälle juhlimaan mestaruutta pelaajien kanssa. Tälle kaudelle seuran päätoimisten joukossa tapahtui suuria muutoksia, kun JP Savolainen jäi opintovapaalle, Api Piirainen siirtyi Ilvekseen ja Miika Nuutinen & Ossi Virta jatkoivat myös urillaan eteenpäin. Saimme kuitenkin heidän positionsa nopeasti täytettyä huippuammattilaisilla, kun mm. Tuomas Rantanen, Olli Orvasto ja Otto Fält liittyivät seuraan.”

Seura tulee Honkasen mukaan varmuudella jatkamaan laadukasta pelaajakehitystoimintaansa eteenpäin entistä energisempänä, samalla perinteitä kunnioittaen, mutta myös jatkuvasti uudistuen ja kehittyen.

”Viimeisen kolmen vuoden aikana KäPa on voittanut kaksi kertaa BSM-mestaruuden ja sijoittunut kerran hopealle. Leo Väisänen ja Onni Valakari pelaavat Huuhkajissa. Anssi Suhonen ja Juho Kilo ovat U21-maajoukkueessa. Nappulaliigan pelaajamäärät ovat kasvaneet merkittävästi. Me olemme pelaaja- ja valmentajakasvattaja. On todella tärkeää, että kerromme tätä tarinaa eteenpäin uusille ikäluokille jatkuvasti arjessamme. Heidän tulee tiedostaa, että juuri näiltä samoilta kentiltä on mahdollista ponnistaa todella korkealle, kunhan uskaltaa unelmoida ja tekee ahkerasti töitä sen eteen. Mutta meidän pitää muistaa, että kasvatamme nuorista ja lapsistamme ennen kaikkea myös parempia ihmisiä.”

”Haluan toivottaa koko KäPa-yhteisöllle rauhaisaa joulua ja onnellista uutta vuotta. Vuoden vaihteen jälkeen jatketaan taas hommia täysillä pelaajiemme ja seuramme parhaaksi!”

 

Lisätiedot

Ile Rantanen
il@kapylanpallo.fi
+358 50 592 3927

Dataline Sport | Molentum Oy