Säännöt

Tähän on kirjattu joukkueemme säännöt pelaajille, valmentajille ja vanhemmille. Osallistumalla joukkueen toimintaan, sitoudumme noudattamaan näitä sääntöjä.

Pelaajien pelisäännöt:
1. Tervehdin omia valmentajia ja joukkueeni kaikkia pelaajia tullessani joukkueen tapahtumiin.
2. Olen valmis pelaamaan eri pelipaikoilla kehittyäkseni monipuoliseksi pelaajaksi. Valmentajat päättävät pelipaikat.
3. Ymmärrän että kaikki kiusaaminen tai toisen vahingoittaminen on kiellettyä: haukkuminen, nimittely, toisen pelaajan tavaroiden luvaton ottaminen, toisen pelaajan pallon potkiminen ilman lupaa, toisen jättäminen ryhmän ulkopuolelle, lyönnit, potkut tms. Joukkueessamme ei suvaita oman joukkueen tai vastustajan pelaajien minkäänlaista syrjintää tai nimittelyä.
4. Kuuntelen ja tottelen valmentajia ja muita toimihenkilöitä. Keskityn harjoitteluun ja ohjeisiin, sekä pyrin aina tekemään parhaani.
5. En häiritse pelikaverieni harjoittelua tai pelaamista.
6. Kannustan ja tuen kanssapelaajiani. 
7. En arvostele tuomareita, vastustajia, valmentajia tai joukkuetovereitani.
8. En kiroile enkä puhu asiattomia. Kannan vastuuni omista puheistani. Joukkueen toiminta on kokonaisuudessaan kiroiluvapaata toimintaa.
9. Olen ajoissa paikalla harjoituksissa ja peleissä, ja pidän huolta omista sekä joukkueen yhteisistä varusteista. Autan myös joukkuetovereitani pitämään huolta omista, sekä joukkueen yhteisistä varusteista.

Valmentajien pelisäännöt:
1. Kohtelemme kaikkia pelaajia tasapuolisesti ja perustelemme tarvittaessa pyynnöstä päätöksiämme vanhemmille sekä joukkueenjohdolle.
2. Noudatamme ikäluokan Kaikki pelaa -periaatetta. Järjestämme jokaiselle pelaajalle tason mukaan tasapuolisesti pelitapahtumia kauden aikana.
3. Pyrimme huomioimaan jokaisen pelaajan yksilönä ja auttamaan jokaista kehittymään itselleen sopivimmalla tavalla.
4. Tiedotamme tapahtumista ja nimeämme otteluiden kokoonpanot mahdollisimman aikaisessa vaiheessa nimenhuuto.com­-palvelun kautta.
5. Käymme kaikkien pelaajien ja heidän vanhempien kanssa henkilökohtaisen keskustelun vähintään kerran vuodessa.
6. Pidämme huolta että harjoituksissa on käytössä valmennukseen tarvittavat varusteet.
7. Keskustelemme aktiivisesti joukkueen ja pelaajien kehittämisestä yhdessä joukkueenjohtajan kanssa.
8. Kunnioitamme lapsen koulunkäyntiä ja muita harrastuksia.
9. Suhtaudumme jalkapalloharrastukseen positiivisesti ja kannustavasti.

Vanhempien pelisäännöt:
1. Käytämme nimenhuuto.com­-palvelua tapahtumien koordinointiin. Oletuksena jokainen pelaaja osallistuu palveluun luotuihin tapahtumiin (In). Jos pelaaja ei pääse peliin tai treeneihin, käyn merkitsemässä esteen (Out) viimeistään tapahtumaa edeltävänä päivänä. Jos pelaaja sairastuu pelipäivänä tai pelipäivää edeltävänä iltana, ilmoitan asiasta tekstiviestillä vastuuvalmentajalle, jotta ehditään pyytää korvaava pelaaja sairastuneen tilalle.
2. Tuen pelaajaa olemaan paikalla treeneissä 10 min ennen kenttävuoroa, peleissä 45 min ennen peliä. Ymmärrän myös että aikatauluihin voi tulla muutoksia. Jos pelaaja tulee ilman vastuu­valmentajalle tehtyä etukäteisilmoitutusta yli 20 min myöhässä tapahtuman ilmoitetusta alkamisajasta, ei hän välttämättä saa osallistua ohjattuun toimintaan.
3. Harjoituksiin ja tapahtumiin osallistutaan joukkueen määrittämässä yhtenäisessä peliasussa. Muut varusteet tulee olla kunnossa, kuten pallo pumpattuna ja vesipullo täytettynä. Koska varusteisiin saadaan sponsoritukea, pitää peleissä käyttää uusimpia varusteita. Tuen pelaajaa pitämään itsenäisesti varusteet kunnossa.
4. Keskustelen pelaajan kanssa joukkuehengen merkityksestä sekä miten treeneissä, peleissä, turnauksissa ja leireillä käyttäydytään.
5. Peleissä keskityn kannustamaan joukkuetta. Kunnioitan tuomareita, vastustajia, ja valmentajia enkä arvostele heitä. Kannustan kaikkia pelaajia positiivisesti ja tasapuolisesti. En anna ohjeita yksittäisille pelaajille kentän laidalta.
6. Ennen treenejä ja pelejä kannustan lastani yrittämään parhaansa treeneissä ja peleissä. Kannustan lastani myös omatoimiseen harjoitteluun treenien ulkopuolella. Kannustan lastani myös arkiliikunnassa. (Esim. kävely, pyöräily).
7. Ymmärrän että lapsen harrastus maksaa kohtuullisen summan ja maksan joukkueen laskut määräajassa. Jos kirjallisesta kehotuksesta huolimatta laskuja ei ole maksettu, pelaaja ei saa osallistua joukkueen toimintaan ennen kuin maksut on maksettu.
8. Yritämme parhaamme auttaakseen tarvittaessa joukkueen toimintaa. Esimerkiksi ennen harjoituksia voi auttaa siirtämään maaleja paikoilleen, jotta säästäisimme arvokasta treeniaikaa. 
9. Olemme käytöksellämme esimerkkinä pelaajille kentällä sekä sen ulkopuolella. Emme kiroile, tupakoi, käytä alkoholia tai muita päihteitä kentän laidalla tai sen lähettyvillä. Kiroiluvapaa toiminta koskee myös vanhempia.
10. Joukkueen vanhemmista valitaan joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja, huoltaja ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Valintaa varten pidetään vuosittain vanhempainkokous, jossa myös linjataan joukkueen toimintaa sekä keskustellaan varainhankinnasta.

Dataline Sport | Molentum Oy