News letter - maaliskuu

Lopputalven kovat pakkaset ovat hellittäneet, ja räystäät alkavat kohta tippua. Veikkausliigan alkuun ei ole enää kuukauttakaan.

KäPalle omien kasvattien edistyminen omalla peliurallaan on koko seuran identiteetin näkökulmasta olennaista. KäPa on ja haluaa olla ensisijaisesti kasvattajaseura. Seura tekee kaikkensa, jotta lupaavimmat pelaajat löytäisivät itselleen juuri oikean tasoisen harjoittelu- ja peliympäristön. Parhaat KäPa-juniorit pääsevät kokeilemaan siipiensä kantavuutta ulkomaalaisissa akatemioissa. Tammikuussa 2001 syntynyt Noah Nurmi siirtyi KäPan syksyiseen Youth League vastustajaan, tanskalaiseen Esbjergiin.

KäPa ei ole kuitenkaan kiinnostunut vain ulkomaille siirtyvien pelaajien uran edistymisestä. Nuoret kehittyvät eri tahtia. Jos jollekin nuorelle pelaajalle miesten Kakkonen ei ole enää riittävän kova, KäPa pyrkii tekemään yhteistyötä kotimaisten seurojen kanssa, jotta oikea taso löytyisi. Tällä viikolla KäPa sopi, että vuonna 2000 syntynyt hyökkääjä Jyri Kiuru siirtyy HJK:hon. Aikaisemmin toppari Joona Rahikka (s.1999) oli puolestaan vaihtanut KäPan mustan paidan FC Hongan keltamustaan.

HJK:n urheilutoimenjohtajan Juho Rantalan mielestä Kiurun siirrolla on myös laajempaa merkitystä. 
– On hienoa, että pääkaupunkiseudun kaksi parasta junioriseuraa tekevät yhteistyötä pelaajakehityksessä. Kun pelaaja on käynyt läpi KäPan valmennusputken, voi luottaa jalkapallon perusasioiden olevan kunnossa. Rantalan käpalainen kollega Juha Valla on samaa mieltä.

– KäPalle lahjakkaimpien pelaajiemme pääsy eteenpäin on yksi seuramme toiminnan ehdottomista kulmakivistä. Koko suomalaisen jalkapallon edistymisen näkökulmasta on äärettömän tärkeää korostaa junioritoiminnassa laadukkaan perustyön merkitystä. Me haluamme nyt lähettää kiitolliset terveiset myös Nummelan Palloseuraan, jossa Jykä sai jalkapallouransa peruskoulutuksen 14-vuotiaaksi asti. KäPa kiittää sekä Jykää että Joonaa menestyksellisistä KäPa-vuosista ja toivottaa kaikkea hyvää uusien haasteiden kohtaamisessa!

KäPan pelaajat ovat taas saaneet kutsuja maajoukkuetapahtumiin: tammikuun U17-joukkueen turnaukseen Valko-Venäjälle valittiin Kevin Larssonin lisäksi ex-käpalainen Noah Nurmi. Sekä Larsson että Nurmi ovat myös mukana tällä viikolla Portugalin Madeirassa pelattavassa EM-jatkokarsinnassa Sveitsiä, Slovakiaa sekä isäntämaa Portugalia vastaan. Kevin Larssonista on myös syytä mainita, että hän on sen tason palloilulahjakkuus, että hänet on valittu myös Suomen 17-vuotiaiden jääpallomaajoukkueeseen, joka osallistuu ikäluokan MM-kisoihin Venäjän Uljanovskissa maaliskuun lopussa. Jalkapallomaajoukkueessa Suomen paidan vetävät päällensä lisäksi KäPa-hyökkääjä Anton Tuominen sekä entinen mustapaita, nykyinen HSV-pelaaja Anssi Suhonen. Tsemppiä kaikille EM-lopputurnauspaikan metsästämisessä!

Miesten joukkueen talviharjoittelu on sujunut hyvin. Joukkueen käpäläistämistä on jatkettu; tälle kaudelle miesten joukkueen rinkiin on nostettu viisi vuonna 2000 ja 2001 syntynyttä pelaajaa, jotka viime vuonna pelasivat B-nuorissa: Miika Kauppila, Kevin Larsson, Anton Tuominen, Omar Adawi sekä Martin Kella.

Tällä hetkellä joukkueen 20 sopimuspelaajasta 7 on pelannut junioriuransa KäPassa. Joukkueen vastuuvalmentajana jatkaa viime vuoden tapaan Abdou ”Dalla” Talat, jonka aisapariksi tuli Jukka-Pekka ’’Spädä’’ Hankomäki. Maalivahtivalmentajana toimii viime vuoden tapaan Seppo Fält ja fyysisenä valmentajana Mikko-Ville Hyyhönen.

Palloliitto sijoitti KäPan Kakkosessa läntiseen B-lohkoon MuSan, FC Jazzin, BK-46:n, SalPan, FC Espoon, 5. toukokuuta, kun KäPa matkustaa Karjaalle BK-46:n vieraaksi.

Edustusjoukkueen kausikortti on myös myynnissä osoitteessa www.kapylanpallo.fi/tilaa-kausikortti hintaan 50,00 euroa ja se sisältää 11 kotiottelua. Kotiottelut pelataan viime vuosien tapaan Oulunkylässä Musta Pekka Areenalla.

Ostamalla kausikortin tuet aktiivista futis –seuraa !