Uutiskirje 10/2017

Pettymys oli päällimmäinen tunne sateisella Esbjergin stadionilla Tanskassa, kun KäPan nuoret olivat kärsineet 1–2-tappion isäntäjoukkueelle UEFA:n Youth Leaguen ottelussa. Kun myös KäPan kotiottelussa Myyrmäessä lukemat olivat olleet samat, Esbjerg pääsi seuraavalle kierrokselle pelaamaan Italian Inter Milania vastaan yhteismaalein 4–2. KäPan molemmat maalit viimeisteli miesten joukkueessa tällä kaudella pelannut Jyri Kiuru. Kun muutama päivä ottelusta on kulunut, otteluparia voi katsoa hiukan analyyttisemmin. Parempi joukkue meni jatkoon; tanskalaisilla oli kahdessa pelissä yhteensä 34 maalintekoyritystä KäPan 16 vastaan (tilastot: http://www.uefa.com/uefayouthleague/season=2018/matches/round=2000922/ma...). Tappiosta huolimatta KäPan nuoret antoivat kaikkensa ja edustivat seuraa kunnialla. Jälleen kerran pelit osoittivat niin pelaajille kuin taustoillekin, kuinka kova taso jalkapallossa Euroopassa on.

Osallistuminen ensimmäistä kertaa UEFA:n Youth Leagueen ei ollut ainoastaan pelaajien kauden kohokohta, vaan myös iso ponnistus koko seuralle. Kohtuullisten vaikeuksienkin jälkeen kotiottelu Myyrmäen stadionilla sujui erinomaisesti. Suurkiitos kaikille KäPan vapaaehtoisille, jotka osallistuivat talkoisiin. Nimeltä on pakko mainita KäPan johtokunnan jäsen Dan Koskinen, joka vastasi ottelujärjestelyistä; valtava työmäärä, hankalia asioita ratkottavana jne. Suurkiitos Dan! Kun vielä lohduttoman sateisen syksyn yksi sateeton päivä sattui osumaan juuri keskiviikoksi 27. syyskuuta, kaunis syksyinen auringonpaiste kruunasi hienon tapahtuman.

Yhteenvetona kaikille mukana olleille käpalaisille jäi fiilis, että toivottavasti KäPa edustaa Suomea Youth Leaguessa mahdollisimman pian uudestaan…

Miesten joukkueen hieno kevät (11 peliä peräkkäin ilman tappiota) ei jatkunut sarjan toisella puoliskolla aivan yhtä mallikkaasti. Tappioton sarja katkesi, ja mustapaidat saivat poistua kentältä ilman pisteitä peräti kuusi kertaa. Vaikka vastustajat onnistuivat maalinteossa paremmin kuin alkukautena, KäPa päästi sarjassa kuitenkin toiseksi vähiten maaleja (20). Kun maalinteko oli sitten huomattavasti vaikeampaa, lopputuloksena oli 32 pisteellä 7. sija. Putoamispaikkaan jäi kuitenkin selkeä 13 pisteen ero. Joukkueen paras maalintekijä oli Antonio Inutile viidellä osumallaan. Erittäin tasaisen Kakkosen B-lohkon voitti lopulta pisteen erolla Vuosaaren Viikingit, jonka vastustaja Ykkösen karsinnassa on Klubi-04.

Yksi KäPan tämän kauden uudistuksista oli, että Kolmosessa pelaavasta miesten kakkosjoukkueesta tehtäisiin aito reservijoukkue, jossa nuoret pelaajat saisivat mahdollisimman paljon peliaikaa. Alku näytti hankalalta, Pulesta KäPa Unitediksi nimensä vaihtanut joukkue hävisi ensimmäisistä 10 pelistään peräti 8. Loppukausi oli sitten täysin päinvastainen. Viimeisestä 12 pelistä joukkue saalisti 8 voittoa ja hävisi ainoastaan kahdesti. Sarja päättyi kuuden ottelun voittoputkeen maalierolla 31–2. Loppusijoitus oli miesten ykkösjoukkueen tavoin seitsemäs. Tärkeintä kuitenkin oli, että suuri määrä seuran nuoria, lupaavia pelaajia sai tililleen kohtuullisen määrän miesten pelejä.

Yhdeksän KäPa-pelaajaa on tällä kaudella saanut kunnian kantaa Suomi-paitaa poikien maaottelussa. Näiden pelaajien menestyksistä tällä kaudella paras osui 01-ikäluokalle, joka voitti syys- ja lokakuun vaihteessa Kaakkois-Suomessa järjestetyn ikäluokan EM-karsinnan ensimmäisen vaiheen. Suomi selvitti tiensä jatkoon lohkovoittajana ryhmästä, jonka muut joukkueet olivat Venäjä, Islanti ja Färsaaret. Varsinkin 1–0-voitto itänaapurista oli kova saavutus. Käpalaisista Suomea edustivat Kevin Larsson sekä joukkueen kapteeni Noah Nurmi. Mainittakoon myös, että Hamburger Sportsvereinin ex-käpalainen Anssi Suhonen ahkeroi Suomen keskikentällä entiseen tapaansa. Onnittelut kaikille!

Pelaajat ja valmentajat nauttivat nyt ansaittua syyslomaa. KäPa katsoo kohti tulevaisuutta optimistisesti. Kaikki seuran vastuuvalmentajat on valittu. Vanhemmasta päästä voi mainita, että miesten joukkueen valmentajana jatkaa Abdou Talat, KäPa Unitedin uudeksi valmentajaksi tulee Marco Naukkarinen ja B-SM-joukkueen peräsimeen asettuu Kalle Vasse, jonka työn hedelmistä FC Espoossa on nauttinut mm. nykyinen Ajax-pelaaja Saku Ylätupa. KäPassa ollaan tyytyväisiä, että iso osa hyvää työtä tehneistä viime kauden valmentajista jatkaa. Samaan hengenvetoon voi kuitenkin todeta, että on hienoa saada uusia, kovia vahvistuksia KäPan valmentajakaartiin.

Välillä on myös jäähyväisten aika. KäPaa usean vuoden ajan palvelleet Abdi Mohamed ja Tero Taino jättävät seuran kauden jälkeen. Molemmat ovat johtaneet valmentamiaan joukkueita poikkeuksellisen menestyksekkäästi. Ensiksi mieleen tulevat tietenkin viime vuoden B-nuorten Suomen mestaruus sekä C14 ja C15-mestaruudet vuotta aiemmin. Monet KäPan lahjakkaista pelaajista Anssi Suhosesta lähtien ovar saanut nauttia Abdin ja Teron ohjauksesta. Seuran puolesta suurkiitos ja menestystä tulevissa tehtävissä!