Newsletter 9/2016

Vaikka viime päivinä onkin vietetty intiaanikesää, väistämätön on edessä: syksy ja talven odotus. Käpalaiset voivat kuitenkin varautua joulupukin tulemiseen hyvillä mielin: muutenkin hienosti sujunut KäPan 60-vuotisjuhlavuosi sai jo nyt komeimman kruununsa. Seuran B-nuoret nimittäin varmistivat viikonloppuna B-nuorten tämän kauden Suomen mestaruuden. KäPa kukisti lauantaina (10.9.) Turun Kupittaalla käydyssä vierasottelussa Turun Palloseuran maalein 2–1 (1–0). Näin KäPan johto kasvoi toisena olevaan HJK:hon 10 pisteeseen, kun pelaamatta on kolme kierrosta. Suomen mestaruus on Käpylän Pallon ensimmäinen tässä ikäluokassa seuran 60-vuotisen historian aikana. Voiton myötä KäPa edustaa Suomea ensi kaudella UEFA:n Youth Leaguessa. Lämpimät onnittelut niin pelaajille, valmentajille kuin taustoillekin!

Kun KäPa voitti aikaisemmin kesällä myös C-15-ikäluokan Suomen mestaruuden, niin joukkuemenestyksellä mitattuna KäPa on ollut tämän kauden paras poikien junioriseura Suomessa.

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on aloittanut tänä vuonna kansallisten juniorisarjojen tukiprojektin. SPL haki keväällä projektista avustusta: poikien B-SM-karsintasarjaan ja B-SM-sarjaan kohdistettu hakemus hyväksyttiin. KäPa:n B-SM-joukkue on päättänyt, että FIFA:lta saatu tuki kohdistetaan Ice Heartsin toimintaan. Yhdistys saa FIFA:n yhteistyökumppanin Adidaksen toimittamia varusteita: 20 kpl jalkapalloja, 20 kpl jalkapallokenkiä, kahdet pallosäkit sekä kahdet maalivahdin hanskat.

Miesten joukkueen kaksijakoisuus peliesityksissä on jatkunut: kotipeleissään KäPa on ollut sarjan toiseksi paras joukkue, vieraissa toiseksi huonoin. Sunnuntaina (11.9.) mustapaidat ottivat elintärkeän 1–0-kotivoiton Järvenpään Palloseurasta. Putoamisviivaan on kuitenkin edelleen vain kolme pistettä, vaikka KäPan maaliero on pahimpia kilpailijoita parempi. Liiankin jännittävän syksyn viimeinen kotiottelu on sunnuntaina 25. syyskuuta klo 14 Oulunkylän Mustapekka Areenalla PePoa vastaan. Kaikki mukaan kannustamaan KäPaa sarjapaikan säilyttämiseen!

"Käpylän Pallo on kiertänyt ahkerasti kuluneen syksyn aikana lähialueiden päiväkodeissa pitämässä lapsille jalkapallotunteja. Elo-syyskuun aikana jalkapallotunnit on pidetty 11 eri päiväkodissa 17 eri ryhmälle ja yhteensä lähes kolmelle sadalle lapselle. Päiväkotien lapset on kaikki kutsuttu mukaan sunnuntaina 18.9 Kumpulanlaaksossa pidettävään "Tuu pelaan"- tapahtumaan, jossa harjoitellaan lisää jalkapallotaitoja Käpan ammattivalmentajien johdolla.  Tämän lisäksi Käpylän Pallo aloittaa uuden kaupunginosatoimintansa Kalasatamassa syyskuussa 2016.

KäPan jokasyksyinen KäPa Open Golf -turnaus järjestettiin Kurk Golfissa 27. elokuuta. Tuulisissa olosuhteissa käydyn kisan voitti Tero Pylvänen. Pylvänen oli tuplavoittaja, sillä hän vei nimiinsä myös ns. scratch -kisan.

Hyvää syksyä kaikille !!